torsdag 27. august 2015

Kronisk ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. Hos mange pasienter med kronisk ørebetennelse er forandringer i ørene så store at normal hørsel ikke kan forventes selv etter operasjon.


Mest alvorlig prognose har de perifere perforasjonene med mulig utvikling av kolesteatom. Som regel er tilstanden uskyldig, men det finnes hissige varianter som kan være smertefulle og gi symptomer som feber og nedsatt allmenntilstand.

Kronisk ørebetennelse defineres som vedvarende hull i trommehinnen, og kan i prinsippet ramme alle som har hatt ørebetennelse der det er gått hull på trommehinnen, sier Sundt Mjelle. Studier viser at til enhver tid har av alle barn mellom ett og tre år nedsatt hørsel på begge ører på grunn av sekretorisk ørebetennelse. Tilstanden kan gi forbigående nedsatt hørsel.


En sjelden gang kan en ørebetennelse spre seg til beinet bak øret – processus mastoideus. De aller fleste blir bedre etter dager fra symptomdebut og trenger ikke antibiotika. Kun i noen tilfeller er det indikasjon med penicillinbehandling.


Var det fastlegen i går med sønnen min pga verk som kommer ut av øret.

Han sa at det var ikke ørebetennelse med det så ut som at det var sopp eller noe der som drenet var og at det var veldig rødt og at det verket mye. Fikk noen dråper som det stod på at det skal taes mot kronisk ørebet. Få ham til å se i øret denne gangen. Dette må behandles. Kronisk mellomørebetennelse er ikke så hyppig i rike lan og i Norge gjelder det cirka prosent av befolkningen.


I fattige land er problemet imidlertid større. Funnet belyser viktigheten av optimal forebygging, behandling og oppfølging ved denne typen ørebetennelse , sier forsker Lisa Aarhus. Gjentatte tilfeller av ørebetennelse kan gi nedsatt hørsel.


Den kan ødelegge øregangsbeina, spre seg til indre-øret og gjøre. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. I vanlig språkbruk brukes ørebetennelse nesten. Anbefaler deg å oppsøke fastlegen igjen.


Skjønner godt at du ikke tenkte noe på det der og da, en ørebetennelse er jo egentlig bare en bagatell i forhold til hva det andre kunne være. Enten så forsøker han å behandle det selv, eller så henviser han deg videre til ØNH lege.

Men at en veterinær diagnostiserer en kronisk ørebetennelse bare ved å se at hunden er skjev, det synes jeg er fryktelig rart. I en ørebetennelse , bygger væsken opp bak mellomøret, slik at bakterier å vokse. En infeksjon vil ofte klare på egen hånd. Hvis det ikke skjer, er det en risiko det kan bli en langvarig ørebetennelse.


En kronisk ørebetennelse oppstår når væske eller infeksjon i øret forbli. Noen sov vet om kronisk ørebetennelse kan gi rett på utvidet sykt barn dager? Nå har både jeg og mannen snart brukt opp dagene vi kan være hjemme med sykt barn, og alt er pga at gutten sliter med vonde ører. Har vært hos ØNH flere ganger, og venter nå på time for å få lagt inn dren, men frem ti. Fikk tilbake prøven og dyrlegen som hadde prøvd flere legemidler bl.


Så hvis ikke disse hjalp så kunne hun ikke gjøre så mye annet. Myter om ørebetennelse 1. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse. For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg