fredag 28. august 2015

Paideig uten smør

Det hender en gang i blant at jeg tar meg litt mer tid til å lage en klassisk paideig med et god meierismør som gir en flakete og sprø bunn. Men, når det er snakk om travle hverdager hvor de aller fleste har minimal med tid til å lage mat, passer denne paibunnen helt perfekt. En paibunn uten smør ? Lag grov paideig ved å bytte ut noe av hvetemelet med sammalt mel. La den ligge på benken en stund før du kjevler den ut.


Paideig Oppskrift paideig.

Husk å stikke hull i paideig med en gaffel etter du har kledd den i formen! Deigen passer spesielt godt til kosemat siden den inneholder veldig mye fett. Gode tips til hvordan du får perfekt paideig. Enten du vil ha klassisk, søt, mager, grov eller glutenfri paideig , så finner du fremgangsmåten her.


Ha hvetemel, kjøleskapskaldt smør i mindre biter og kaldt vann i bollen. La maskinen gå på høy hastighet til smøret er findelt og deigen har samlet seg. Legg deigen kjølig i plast ca.


Kjevl den ut, litt større enn formen. Smuldre smør og mel og tilsett kaldt vann (gjerne i foodprocessor).

Når blandingen liigner brødsmuler tilsetter du melken. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Purre går også fint. Bruk gjerne ferdig paideig fra pakke.


I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. Eller med den ostetypen du har i kjøleskapet. Pai er ellers en glimrende måte å bli kvitt osteskalker på.


Se våre andre oppskrifter på pai. Siden det er mandag, er ferdig paideig fra butikken dessuten en helt grei nødløsning. Deigen begynner med at smøret skal smeltes (!) i en svært varm ovn, og deretter skal melet røres inn.


Bland smør og mel i en bolle. Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter. Arbeid deigen minst mulig for best resultat. Jeg synes ikke den blir god. Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen.


Smuldre i 1g margarin og bland så i en eggeplomme og et par spiseskjeer melk til deigen blir glatt og jevn. Den skal jeg prøve en gang. Melange har vært det mest kjøpte merket i kategorien smør og margarin i flere generasjoner, og år etter lanseringen holder Melange fortsatt posisjonen som Norges største merke.


Denne oppskriften har jeg ikke sett før.

Tar man steke- og bakeegenskaper, kvalitet, pris og smak med i vurderingen er det knapt mulig å tenke seg noe bedre steke- og bakefett enn Melange. Det kan være et hodebry å leve på en diett uten gluten, som finnes i for eksempel hvetemel. Lene Simonsen fikk diagnosen da hun var år, og har gitt ut to kokebøker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg