tirsdag 17. mars 2015

Glutenfri filodeig

Rispapir er nemlig veldig milde på smak, slik at smaken av innholdet kommer mye bedre fram. Du slipper ikke unna med å pakke noe inn i filodeig og fritere livet ut av det, for så å servere det med kraftige sauser. Rispapir setter derfor helt andre krav til sammensetningen inne i vårrullen, og det skal du være glad for!


Denne deigen er så herlig å jobbe med at den kan kjevles ørtynt. Den henger godt sammen på grunn av den spesielle fremgangsmåten. Vi har forsøkt å lage det et par ganger med variabelt resultat, men disse ble veldig gode!

Du kan fylle det med akkurat det du har lyst til. Vi tok utgangspunkt i det vi hadde i kjøleskapet, men alt av kjøtt og grønnsaker passer bra som fyll. Vi brukte nudler siden Sevastianos elsker det, men det kan du droppe om du. Noen ganger klaffer alt og det gjorde det i dag:) Disse ble saftige, luftige og sinnsykt gode! Tilsett salt og mel og rør sammen til en jevn deig.


Formes til kuler som du klapper ut på en form. Hjemmekokk som prøve vise seg selv og andre at et liv med cøliaki er mulig å få til med masse god og sunn mat. Denne siden er ment som inspirasjon for å lage god glutenfri mat i hverdagen.


Jeg slet selv i over år før jeg knakk den glutenfrie koden med matlaging.

Alle oppskrifter jeg legger ut har jeg prøvd ut selv. Jeg har som deg slitt med langvarige magesmerter og med å finne frem i jungelen av allergimat. For noen måneder siden prøvde jeg å lage glutenfrie croissanter og wienerbrød laget med butterdeig, men forsøket med mørdeig gikk heller dårlig.


Oppskrifter med Filodeig Filodeig er løvtynne ark laget på hvetemel og en viktig ingrediens i det asiatiske kjøkken. Denne flortynne og sprø innpakningen har i seg selv liten eller ingen smak, men er et viktig element for å bevare og forsterke innholdets smak og aroma. Ved glutenfri mat skal du unngå matvarer som inneholder gluten, et protein som blant annet finnes i våre vanligste kornslag hvete, spelt, rug og bygg. Jeg bruker sånn vårrull-deig.


Glutenfri mat og matlaging. Filo passer best til børek (sånne tyrkiske), men jeg liker ikke Filodeig uansett noe særlig, synes den er så tørr, og blir så lett mørkebrun og smaker da enda verre. Rispapir har jeg ikke noe særlig erfaring med selv da, så det vet jeg ikke. Har bare kjøpt sånn vårrull-deig på innvandrerbutikkene. Soyasaus, glutenfri (merket glutenfri ). Stivelse er en mye brukt ingrediens i glutenfrie spesialprodukter.


Hvetestivelse kan inneholde gluten (ppm) hvis ikke den er godt nok renset. Kokosmel har blitt populært takket være LCHF, fordi melet inneholder få karbohydrater. Kokos er rikt på fiber, og er derfor veldig sunt for magen.


Kokosmel kan brukes som topping på en dessert eller på müsli, og kan blandes i smoothies eller juice for at de skal bli tykkere og mer mettende. Jag kommer också tipsa om hur man gör varje rätt vego och vegan.

Oppskriften er glutenfri ettersom vi bruker ris-papir istedet for filodeig :) Ingredienser. Rispapir: Dette er et must og du kjøpt det billig i utenlandske butikker. Jeg betalte kr for en pakke som holder til ca.


Hvor mange du trenger kommer selvfølgelig an på hvor mye du har som fyll). Matblogg, Godt, Sunt kosthold. Vårruller er enkelt, billig og supergodt, og med denne oppskriften er det til og med sunt. Lær deg teknikken og eksperimenter med ulike smakskombinasjoner. Kanskje du til og med kan invitere venner til et hyggelig vårrull-verksted?


Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre.


Handle matvarer på nett og få MENY-kvaliteten, det store utvalget og alle tilbudene levert rett hjem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg