tirsdag 24. mars 2015

Antibiotika bivirkninger trøtt

Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Når det gjelder bivirkninger er det viktig at pasienten kan kontakte behandler om det er noe han lurer på. Kan gi noen bivirkninger.


Som med de fleste medisiner kan man også med antibiotika oppleve noen bivirkninger. En av de vanligste bivirkningene er for eksempel at man får løsere mage.

Dette skyldes at antibiotika også påvirker en del av fordøyelsesbakteriene som naturlig finnes i tarmen, i tillegg til de sykdomsfremkallende bakteriene. Etter at jeg tok første tablett så ble jeg så fryktelig trøtt og sov i flere timer uten å klare å stå opp. Vet dere om det er en vanlig bivirkning av.


Hva er de mest vanlige antibiotika bivirkninger ? De mest vanlige antibiotika bivirkningene er gastrointestinal karakter. Mange mennesker som tar antibiotika opplever noen grad av gastrointestinale plager, spesielt hvis de har til å ta en langvarig antibiotikakur. Har ikke tatt det før som jeg kan huske.


Ikke hatt det før heller.

Er helt sykt trøtt. Sovna to timer på sofaen klokka 16. En gang, husker ikke om det var mot bihulebetennelse eller blærekattarr, fikk jeg litt småkløe i huden.


Anry, det med hjertet ditt høres skummelt ut. Jeg lurer på om det er vanlig å bli sykt trøtt av apocillin? Jeg er trøtt HELE tiden og jeg får ikke med meg no. Jeg har nå vært hjemme noen dager. Det du beskriver, er ikke kjente bivirkninger av antibiotika.


Medikamentene har ingen effekt mot virus. Den mest vanlige antibiotika -typen er penicillin, som det finnes mange varianter av. I Norge har vi et moderat forbruk av antibiotika sammenlignet med de fleste andre land. Noen typer antibiotika , for eksempel penicillin, har stor terapeutisk bredde (har få bivirkninger bortsett fra allergiske reaksjoner), mens andre, som kloramfenikol, har lav terapeutisk bredde (kan gi toksiske bivirkninger i terapeutiske konsentrasjoner). Generelt sett er antibiotika trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert.


Det har nylig kommet flere rapporter om bivirkninger knyttet til denne gruppen antibiotika. Kinoloner er andrehåndsantibiotika, og er resistensdrivende. Har fått disse for en infeksjon.


Nå er jeg en som reagerer veldig med bivirkninger.

Lurer litt på hva type bivirkninger som er vanlig? Og er det vanlig å bli trøtt av antibiotika ? Derfor er det vanlig å for eksempel få problemer med fordøyelsen, soppinfeksjon nedentil osv. Så jeg ville i alle fall hatt canesten tilgjengelig samt drukket biola for å hjelpe på magen.


Jeg går på pencillin, og tar mg tre ganger daglig. Kjenner meg i normal god form og har ingen bivirkninger. Nesten som et slit, beina er tunge som bly og idag orket jeg ikke gå så langt som jeg pleier.


Men antibiotika er ikke uden bivirkninger , bl. Antibiotika redder millioner af liv og helbreder infektioner hos endnu flere. Forskning peger desuden på en sammenhæng mellem antibiotika og en øget sårbarhed over for nye infektioner. Feil bruk kan gi alvorlige bivirkninger , inkl. Les doseringsavsnittet svært nøye.


Må bare forskrives av leger som har kjennskap til preparatets egenskaper og virkningsmåte. Fatal toksisitet i forbindelse med utilsiktet daglig dosering i stedet for ukentlig dosering er rapportert, spesielt hos eldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg