mandag 30. mars 2015

Lys avføring barn

Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Grå, lys (avbleket) eller gul avføring kan være et tegn på fettdiaré også kalt steatoré på det medisinske fagspråket. Normal avføring har et vidt spekter når det gjelder konsistens, hyppighet og farge. Svart avføring hos barnet kan også være tegn på melkeproteinintoleranse, en allergi som er vanlig hos spedbarn men som de vanligvis vokser av seg.


Hvit eller grå avføring : Lys , krittfarget avføring kan være tegn på sykdom i galle- eller lever, og et tegn på at gallen som normalt gi avføringen farge ikke er tilsatt. Avføringen vil da gjerne være fettaktig og flyte i toalettskålen.

Slik avføring er ikke brun i det hele tatt, ikke engang lysebrun. Hvit avføring hos barn – Årsaker og behandling. Det er alltid viktig å være oppmerksom på barnets avføring , fordi det kan hjelpe deg med å identifisere helseproblemer.


Hard og sjelden avføring. Forstoppelse kan ha mange årsaker. Det er bare du som vet hva som er normalt for deg, forklarer Arsky.


Tarm infeksjoner som kan føre til kroniske løs avføring hos barn kan være et resultat av bakterier som Salmonella eller E. Rotavirus, en av de vanligste årsakene til kronisk løs avføring hos barn , er svært smittsom og ifølge Dr. Jim Sears M kan føre til vann, illeluktende, brun eller grønn diaré som kan vare fra tre til fire.

En blodig avføring hos barn kan være forårsaket av ulcerøs kolitt, anal sprekker, intestinal infeksjoner, irritabel tarm syndrom eller tarmkanalen blødning. Ulcerøs kolitt, en vanlig årsak til en blodig avføring hos barn , kan påvirke folk i alle aldre, fra små barn til eldre, og vanligvis krever medisinsk behandling. Mønsteret varierer fra person til person, og det kan også variere over tid. Det mest typiske er veksling mellom diaré og forstoppelse. Når en periode med ubehag i magen starter, opptrer det ofte samtidig endring i avføringen både når det gjelder form, utseende og hyppighet av avføring.


Slim i avføringen er vanlig. Luftplager er ofte. Utviklingen går i ulike faser, og barn som kun får morsmelk har gjerne lys gul eller grønn avføring. Er du usikker, så spør på helsestasjonen. Vurderer diarevaksine for alle barn.


Kronisk løs avføring hos barn er vanligvis ikke et resultat av alvorlige problemer, men hvis de vedvarer lengre enn fire uker må være ivaretatt av en pediatrisk gastroenterolog å utelukke alvorlige underliggende tilstander Årsaker Kronisk løs avføring hos barn kan være forårsaket av infeksjoner og for mat, intoleranse eller allergier. Noe jeg bør tenke på? Noen som kanskje kan tenke seg hva det kan være? Tre-fire bleier med slik LYS bæsj de siste dagene.


Ikke mye avføring , siden barnet spiser svært lite. Drikker noe, men spiser maks et lite målltid om dagen). Diaré gir tynn og hyppig avføring , vanligvis mer enn tre ganger daglig.


Barnediaré kan også føre til oppkast, magesmerter, lett feber og dårlig matlyst.

Diaré går som regel over av seg selv i løpet av noen dager til en uke, uten legebehandling. Den største faren med diaré er at barn kan miste for mye væske og bli dehydrert. Da viste det seg å være kraftig jernmangel, og jeg måtte gå på jerntilskudd i lang tid etterpå. Også senere i livet har jeg kunne se på fargen på avføring om jernlagrene var på vei ned til bunns igjen. Hvordan utredes avfarget avføring ? Alle kan oppleve forbigående avfarging av avføringen, men det bør alltid nevnes for legen.


Er man samtidig gul i huden, klør i huden og har mørk urin (gallefargestoff som har lekket over til blodsirkulasjonen) er det helt klart at årsaken til den bleke avføringen er ett eller annet som hindre gallen fra å komme over i tarmen. Hvis det derimot kommer friskt blod som drypper ned i do etter avføring og farger. Kommer det mye avføring på en gang og den er grøtete, lys og svært. Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki. Svart: Om avføringen din er svart bør du kontakte lege, da det kan være blødninger høyt oppe i tarmsystemet.


Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen. Vet ikke om det er søsing med ressurser jeg? Har sykepleier i kommunen i tilegg. Hvis du har sittet å snakket med fact om vær og vin middagen igår og helgeplanene i 18år så er det ganske sløsing med ressurser vil jeg si.


Det vil si hyppig, stor avføring som er lys eller gul, illeluktende og fettet. Det kan faktisk være oljeliknende flekker på toalettvannet. Oppstår først etter at bukspyttkjertelbetennelsen har vart i lang tid.


Sukkersyke gir ikke nødvendigvis symptomer, men mange er plaget av tørste. Ofte er sykdommen ledsaget av vekttap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg