onsdag 25. mars 2015

Gynekologisk undersøkelse beskrivelse

Gynekologisk undersøkelse beskrivelse

Tilstedeværelsen av en medhjelper bidrar til å nøytralisere det pinlige ved å blottstille seg nedentil. Når legen gjør en gynekologisk undersøkelse blir både de indre og ytre kjønnsorganene undersøkt. Dette for å se etter tegn på sykdom.


Gynekologisk undersøkelse beskrivelse

Noen ganger må gynekologen gjøre en generell undersøkelse av deg, og det blir tatt ultraly røntgen og blodprøver for å utrede mulig sykdom, og gi en sikker diagnose. Ved en gynekologisk undersøkelse inspiseres både de ytre og indre kvinnelige kjønnsorganene. Undersøkelsen gjøres i gynekologisk leie, og den kan gjøres i lett narkose eller uten narkose.


Hvis pasienten får narkose kan hun ikke kjøre bil undersøkelsesdagen. Beskrivelse av undersøkelsen Pasienten ligger på ryggen med bena godt til rette i benholdere. Det er viktig at hun ligger bra. Etter første undersøkelse forteller hver tiende kvinne om store smerter og hver tredje kvinne om sterk sjenanse. Gynekologisk undersøkelse av omskåret kvinne.


Ved den mest omfattende (infibulasjon) er kjønnsleppene sydd sammen, og åpningen inn til skjeden kan være svært liten. Underlivet kan være smertefullt som følge av arr og betent vev. Den gynekologiske undersøkelse representerer for de fleste kvinner en fysisk og psykisk belastning. En gynekologisk undersøkelse tar som regel kort tid – rundt minutter burde holde. Dersom du skal sette inn spiral tar det litt lengre tid.


De fleste synes det går greit – det verste er ofte usikkerheten omkring selve situasjonen. Hvis du skal til underlivsundersøkelse - gynekologisk undersøkelse - merker du kanskje den samme bluferdigheten. Du går til undersøkelse kun hvis det er helt nødvendig.


Hvem får foretatt en gynekologisk undersøkelse ? Unge kvinner opplever kanskje deres første underlivsundersøkelse i forbindelse med at de skal starte med p-piller. Likevel er det høyst nødvendig for å undersøke at alt er som det skal der nede. Ein tek òg gynekologisk undersøking i samband med fødsel.


Det finnes ulike former for omskjæring. Då gjer ein det for å undersøkje om livmorhalsen – som i samanheng med fødsel blir kalla mormunn – har starta modningsprosessen som teikn på at fødselen er i gang. Noen kvinner opplever imidlertid at blødningene er så kraftige at det går ut over livskvaliteten.


Enkelte kan blø så mye at de får lave jernlagre eller lav blodprosent. Vår gynekolog gjør gynekologisk undersøkelse med innvendig ultralyd av livmor og eggstokker. Våre gynekologer er opptatt av å ivareta deg på en best mulig måte, enten det dreier seg om rutineundersøkelse eller mer komplekse problemstillinger. Her møter du dyktige gynekologer med spesialkompetanse og topp moderne utstyr.


Veileder gynekologisk onkologi. Ved en enkel gynekologisk undersøkelse kan legen ta en livmorhalsprøve av deg. Konsultasjon hos en gynekonebærer ofte gynekologisk undersøkelse og innvendig ultralyd- undersøkelse. Hun har videreutdanning med mastergrad i avansert gynekologisk endoskopi fra Universitetet i Surrey, UK, og arbeider mye med gynekologiske kikkhullsoperasjoner.


Gynekologisk undersøkelse beskrivelse

Utredning av mulig sykdom i de kvinnelige kjønnsorganer består i klargjøring av sykehistorie, kroppsundersøkelse, laboratorieundersøkelser og bildediagnostikk. Sykehistorien får gynekologen rede på gjennom å intervjue deg. Innholdet i samtalen bestemmes selvfølgelig av dine aktuelle plager.


Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for. Mange reiser til eller fra sykehuset med offentlig transport. Olavs hospital med buss, og noen steder med tog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg