torsdag 12. mars 2015

Norsk muntlig eksamen presentasjon

I denne guiden til muntlig eksamen lærer du hva du skal huske på i en PowerPoint- presentasjon og hvordan du bruker et notatark. Skal du ta eksamen i norsk , men har et annet morsmål? Hvis du har bodd i Norge i mindre enn år når du skal avlegge eksamen i norsk , kan du søke om å ta en eksamen som er tilpasset deg som har et annet morsmål enn norsk.


Du får beskjed timer før eksamensdagen om hvilket fag du kommer opp i til muntlig eksamen. Forberedelsedagen regnes som en del av eksamen.

Slik lykkes du med muntlig eksamen Skal du opp til muntlig eksamen ? Psykologen og sensoren gir deg de beste rådene her. Studieteknikk Eksamen nærmer seg med stormskritt De fleste av oss går nå inn i en stressende periode med lange dager og søvnløse netter. Lag en spørreundersøkelse og gjennomfør denne i en eller flere klasser på ungdomstrinnet. Undersøk om resultatene dine stemmer overens med andre undersøkelser og gjør en vurdering av forholdet mellom din gruppe og andre undersøkelser.


Framstill resultatene grafisk og forbered en muntlig presentasjon for klassen. Er du elev på Vgstudieforberedende utdanningsprogram, Vgpåbygging til generell studiekompetanse, Vgyrkesfaglig utdanningsprogram eller 10. Vi har spesielt forklart noe av det som skjer Under eksamen : presentasjon , fagsamtale, muntlig formidlet fagkompetanse og elevens bruk av hjelpemidler – og vurderingen av dette.

Totalt skal presentasjon og eksaminasjonen av hver elev ikke ta mer enn minutter. Dersom det er ti er det fint å ta en oppsummerende runde i samlet klasse til slutt der klassen får reflektere over egne erfaringer og hva de bør tenke på fram mot eksamen. Sensorene bruker presentasjonen som et utgangspunkt for en fagsamtale med deg. Sensorene skal stille spørsmål som gir anledning til å vise bredest mulig kompetanse i faget.


I Bergen (Hordaland fylkeskommune) er det helt klare retningslinjer for muntlig privatisteksamen i norsk. Dette er en tekstbasert (analyse)oppgave. Tekst trekkes blant minimum åtte oppgaver.


Elever ved Bamble vgs i Telemark har jobbet mye med presentasjoner og gir deg. Undervisning rettet mot muntlig eksamen. Tips til muntlig presentasjon.


Nå kan du også kjøpe en egen utgave av Norsk på dager med fokus på muntlig norsk for deg som skal forbedre standpunkten eller opp i eksamen i muntlig norsk. Du kan kjøpe og laste ned boka her. Vedlagt finner dere noen filmklipp som tar dere gjennom prosessen fra eleven blir trukket ut til muntlig til karakteren er mottatt.


Og selv de mer humoristiske klippene kan være nyttige å diskutere før eksamen. Det er mange som er usikre på hvilke spørsmål de kan få til en muntlig eksamen. Som regel er det faglæreren din som stiller spørsmålene, og i tillegg er det en lærer fra en annen skole som både stiller spørsmål og vurderer svarene dine.

Faglæreren er også med på å vurdere din prestasjon på en muntlig eksamen. Hva er en god muntlig presentasjon ? Klargjøre hva dere skal snakke om. Tilhørerne får en kort oversikt over innholdet i presentasjonen. Fortelle kort hva dere skal snakke om, stille spørsmålene presentasjonen skal gi svar på, eller forklare problemstillingen som skal drøftes.


Legge fram en kort disposisjon, eller plan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg