onsdag 4. mars 2015

Eu kontroll regler

Eu kontroll regler

Lurer du på når bilen skal på EU-kontroll? Sjekk kontrollfristen for din bil her! Finn nærmeste verksted her. MECA Veihjelp inkludert. Søk Hvor Mye Koster Eu Kontroll. Discover eu kontroll.


Eu kontroll regler

Det er opp til deg hvor tidlig du ønsker å gjennomføre EU -kontrollen, så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen. Krav om kontroll av traktorer. Disse traktorene skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, og reglene gjelder traktorer som hovedsakelig brukes til transport eller arbeid på offentlig vei. Fra fredag denne uken gjelder nye regler for EU -kontrollen av bil. Den største endringen for bileierne er økt fleksibilitet.


Frem til nå har det vært slik at siste siffer i registreringsnummeret bestemte når bilen skulle inn på kontroll. NYE REGLER : Fra og med fredag 8. Nå er det ikke lenger siste siffer i registreringsnummeret som bestemmer når kjøretøyet skal på periodisk kontroll. Kontakt Møller Bil i dag for å bestille time, eller les mer om EU kontroll regler her. Bilorganisasjonen NAF krever nå at reglene for EU -kontrollene. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen, for å unngå bruksforbud og begjæring om avskilting.


Kontrollpunktene omfatter blant annet sikt, bremser, lys, støy og avgasser. De minste feilene får du rette selv uten ny etterkontroll. Men når den kontrollen er gjennomført slår de nye reglene inn for den bilen, og du vil få en ny frist basert på når den siste kontrollen ble gjennomført.


Men selv om de nye EU - reglene trer i kraft allerede i dag, betyr ikke det at du nå plutselig får en ny frist å forholde deg til. Deretter vil du få en ny frist basert på den datoen du gjennomfører hovedkontrollen. Da skal både kontrollsystemet, registreringssystemet og brukersystemene være endret slik at de takler omleggingen i kontrollintervallene.


Det spesielle med denne høringen er at det egentlig bare foreslås lovhjemler, ikke konkrete formuleringer til lovverket. EU - kontroll er ingen kvalitetssjekk av bilen. Traktor til kontroll. En annen endring som trer i kraft, riktig nok noe seinere, er kontroll av traktor. Tbeskriver traktorer som kan ha en fart over kilometer i timen og brukes på offentlig vei.


Nye regler forvirrer. Den kontrollfristen du har nå, gjelder altså inntil du har gjennomført en ny kontroll. Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden. Fristen for ditt kjøretøy finner du dessuten på nettsidene til Statens vegvesen, i mobil-appen Bil og henger og på kontrollseddelen du fikk utlevert ved forrige kontroll. Generelt er regelen at personbiler skal inn til kontroll hver.


Eu kontroll regler

Det vil også bli nye krav til de som utfører kontrollen og krav til kontroll av traktorer. Hvert år gjennomføres det over millioner EU -kontroller i Norge hvorav rundt 700. I dag finnes ingen spesielle regler for periodisk kontroll av veteranbiler, og de har de samme kontrollintervallene som andre biler.


Forslaget i høringen går ut på at veteranbiler skal fremstilles til kontroll hvert femte år, første gang når bilen er år, frem til den er år. Etter det gis fritak for kontroll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg