fredag 13. mars 2015

Pannekake i langpanne med kjøttdeig

Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester. Saftig gulrotkake i langpannekake. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Den perfekte sjokoladekaken.


Se oppskriften her.

Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker! Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Dette er oppskriften på skikkelige middagspannekaker fylt med spinat og skinke og gratinert med Jarlsberg i stekeovnen (bildet avviker fra oppskriften).


Du kan gjerne piffe opp kjøttdeigen med f. Til denne oppskriften trenger du en porsjon pannekaker grunnoppskrift. Vi kan gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Denne gang har vi brukt.

Pannekake med bacon i langpanne (sabla enkelt og godt) Megapannekaken ser litt “fluffy” ut på dette bilde fordi den akkurat er tatt ut av ovnen, men den synker sammen etterhvert. Visp raskt sammen røren og ha den i en stor langpanne. Stekes ved 2grader i ca. Stek kjøttdeig , løk og paprika.


Bland i tomatpuré og ketchup til en passe fyldig saus. Smak til med pepper. Strø revet ost over. Serveres med en blandet salat og god dressing. Testet i min egen store langpanne i dag med supert resultat!


Neste gang må jeg bare huske at baconet krymper, og legge på litt tettere og mer, da blir det perfekt. Pisk eggene sammen med melk og vaniljesukker med en stålvisp. Rør i hvetemelet og smeltet smør til en klumpfri deig.


Ha bakepapir i en stor langpanne (30xcm) og hell i pannekakerøren. Del den nystekte pannekaken opp i passe store firkanter og server varme! Vask en langpanne og dekk den med bakepapir. Tilsett gjerne litt hvitløk.


Spe melet i sausen.

Ikke bare er det enklere enn å steke pannekakene én og én, men resultatet blir også utrolig godt. Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen. La sausen småkoke i ca. Ha den over på en bakepapirkledd langpanne og fordel kjøttsausen.


Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20xcm). Det er sesong for blåbær. Del plommer opp i små biter og dryss over deigen i formen. Avkjøl kaken litt i formen før den løftes ut og deles opp i firkanter. Kaken smaker ekstra godt med vaniljeis og melisdryss.


Ta det over i en kjele. Smør fyllet på den ferdig stekte pannekaken og rull sammen til en pølse. La det småkoke, mens du steker pannekakene. Fordel kjøttdeigblandingen i pannekakene.


Rull dem sammen og legg dem i en smurt ildfast form, dryss over revet god ost. Skulle det faktisk bli noe til overs, kan du fylle dem med litt ost og skinke eller annet godt pålegg i matpakka neste dag. Eller gjør som min mormor og fyll pannekakene med litt stekt kjøttdeig og grønnsaker, rull dem sammen, legg i en ildfast form, dryss på litt revet ost og gratiner i ovnen. Burek er en tynne filodeig som man kan lage selv eller kjøpe ferdig fra butikken,fylles med forskjellige ingredienser ,kan lages også som dessert baklawa eller sånn vårruller ,lange eller i forskjellige former. Jeg lagde de i det enkelste måte lange i en langpanne ,og det kan hende at de sprekker under jobben men det gjør ikke noe fordi du.


Rens og del soppen i skiver. Dekk en langpanne med bakepapir eller smør pannen godt med olje. Hell over pizzadeigen, trykk og dra den ut slik at deigen dekker hele bunnen og vær ekstra nøye med kanter og hjørner.


Legg fyllet på pannekakene sammen med salat, løk, paprika og mais. Legg på en skje med rømme og salsa og rull sammen. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. Fres grønnsakene i olje i 3-minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.


Skjær kyllingkjøttet eller skinken i terninger og bland det med grønnsakene. Her finner du oppskriften på grove pannekaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg