fredag 13. mars 2015

Statsautorisert revisor lønn 2017

Det er viktig at en revisor til enhver tid er faglig oppdatert. Revisorer som reviderer årsregnskap for revisjonspliktige selskaper må gjennomføre etterutdanning for å opprettholde autorisasjon som registrert- eller statsautorisert revisor. Alle børsnoterte selskaper krever at revisor må være statsautorisert revisor. Skjema for dokumentasjon av praksis ved søknad om personlig godkjenning som registrert eller statsautorisert revisor (doc) Hvem må ha godkjenning som registrert eller statsautorisert revisor.


Du må ha godkjenning for å være oppført i Revisorregisteret med rett til å bruke tittelen registrert revisor eller statsautorisert revisor.

Lønnsveksten er prosent sammenlignet med fjoråret. I Norge må man enten være registrert revisor eller statsautorisert revisor for å kunne revidere regnskap for revisjonspliktige selskaper. For å kunne utføre revisjon for børsnoterte selskap må du være statsautorisert revisor. En registrert revisor har bachelorgrad i revisjon og tre års praksis.


Hmmm, jeg er ikke statsautorisert , men registrert revisor , og jeg ligger i alle fall laaaaangt under dette i lønn. Hvis de fleste statsautoriserte tjener så mye skal jeg virkelig vurdere litt videreutdanning! Revisjonsplikt og adgangen til å si opp revisor.


Regnskapspliktige etter regnskapsloven § 1-første ledd skal påse at årsregnskapet revideres av en registrert revisor eller statsautorisert revisor i samsvar med § 2-(revisjonsplikt) når ikke annet er bestemt i eller i medhold av lov.

Hvorfor bli revisor ? For å bli statsautorisert revisor må du ta en mastergrad i regnskap og revisjon (MRR). MRR-studiet tilbys ved Handelshøyskolen BI i Oslo, Norges Handelshøyskole i Bergen og Oslo (ettårig), Nord universitet i Bodø, NTNU i Trondheim, Universitetet i Agder i Kristiansand og Universitetet i Stavanger. Er du revisjonspliktig må du velge et godkjent revisjonsselskap eller en registrert eller statsautorisert revisor til å foreta denne kontrollen. Etter gjennomgangen skal revisor lage en revisjonsberetning som skal sendes sammen med årsregnskapet til Regnskapsregisteret.


Statsautorisert revisor skal ha karakteren C eller bedre i alle eksamener på de siste to årene av masterstudiet. I tilfelle en kandidat har fått fritak fra eksamen(er) i revisjonsstudiet etter lov om universiteter og høyskoler § 3- legges det til grunn at karakterkravet er blitt vurdert som oppfylt av studieinstitusjonen. Ikke lenger registrert revisor. Det er foreslått endringer i utdanningssystemet. De som i dag har tittelen registrert revisor , får i forslaget tittelen statsautorisert revisor uten å måtte ta ytterligere utdanning eller avlegge eksamen som en.


Det skal bare være én kategori godkjente revisorer med tittelen statsautorisert revisor. De som skal godkjennes, må ha en mastergrad i regnskap og revisjon. Se nærmere omtale i egen sak. Registrerte revisorer får ved lovens ikrafttredelse tittelen statsautorisert revisor.


For å være oppdragsansvarlig revisor ved revisjon av børsnoterte selskap kreves det av Oslo Børs sine Løpende forpliktelser for børsnoterte selskaper statsautorisert revisor. Dette er den eneste forskjellen i autorisasjonen mellom registrert og statsautorisert revisor.

I offentlig sektor brukes revisorer også til forvaltningsrevisjon. Tittelen forutsetter at man har en mastergrad i regnskap og revisjon, samt tre praksisår. Med andre ord har en statsautorisert revisor lenger utdanningsbakgrunn og er dermed ansett som mer spesialisert enn en registrert revisor.


En statsautorisert revisor kan derfor ta alle forskjellige typer revisjonsoppdrag, inkludert børsnoterte selskaper. Hvilke arbeidsoppgaver har en statsautorisert revisor ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg