tirsdag 17. mars 2015

Antibiotika oppkast

De fleste antibiotika må forskrives av en lege. Det finnes dog noen antibiotika , for eksempel salver som for eksempel Bacimycin, som man kan kjøpe på apoteket uten resept. Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier. Feilbruk og overforbruk av antibiotika kan føre til resistensutvikling, det vil si bakterier som ikke kan bekjempes med antibiotika. Små barn og eldre er de gruppene som.


Seponering av antibiotika.

Ved milde og middels sterke symptomer må nytten av pågående antibiotikabehandling vurderes mot ulempen. I går startet jeg på antibiotika ( Apocillin) Har halssbettenelse,øyebettenelse og øyekattar. Barnet utsettes for unødvendige bivirkninger.


De vanligste bivirkningene av antibiotika er kvalme, oppkast , diaré og utslett, men man kan også utvikle sjeldnere, mer alvorlige bivirkninger og livstruende allergisk sjokk hvis det viser seg at man er allergisk mot for eksempel antibiotika i penicillin familien, sier Jenny Ringnes. Diaré forårsaket av antibiotika. Kraftig diarésykdom som følge av antibiotikabehandling forekommer nesten bare i sykehus. Når man tar antibiotika er det ikke uvanlig at man får løs mage som bivirkning.


I de fleste tilfeller er mageproblemene kortvarige, men i enkelte tilfeller utløses en alvorlig og langvarig diaré (pseudomembranøs kolitt) under kuren eller opptil måneder etter avsluttet kur. Enkelte antibiotika kan hemme vekst av mikroben etter at midlet er helt borte fra miljøet.

Dette fenomenet kalles postantibiotisk effekt. Penicillin har ingen postantibiotisk effekt mot gramnegative bakterier og kort postantibiotisk effekt (to timer) mot grampositive (4). Overforbruk av antibiotika kan føre til at bakteriene blir resistente, det vil si motstandsdyktige mot legemidlene og dermed farligere. I tillegg kan antibiotika gi unødvendige bivirkninger.


Dersom diaréen ikke går over etter en uke, ved dårlig allmenntilstand eller feber, kan det tas en prøve av avføringen. Bærerskap av GAS kan være vanskelig å utrydde med antibiotika , og bærerskap skal nesten aldri behandles. Barn med hudinfeksjon skal behandles og holdes hjemme fra barnehagen til hudlesjoner er under kontroll (ingen ukontrollert sekresjon og lesjoner som kan tildekkes). Har fått bronkitt, og startet derfor på en antibiotikakur i går med Penicillin. I går kveld etter mine to siste piller for dagen opplevde jeg en plutselig kvalme.


Influensa er en infeksjon i luftveiene som er forårsaket av influensavirus A eller B. Influensa kommer som regel i epidemier som vanligvis opptrer på vinterstid mellom sen desember til tidlig mars måned. Vanlige bivirkninger av antibiotika er sykdomsfølelse, oppkast og diaré. Noen får utslett som skyldes en mild allergisk reaksjon. Det er sjelden alvorlig, men legen din bør orienteres. Mer alvorlige allergiske reaksjoner kan også forekomme.


Dersom du er allergisk mot visse typer antibiotika bør du oppgi dette til behandler. Symptomer som kvalme, oppkast , diaré, kommer vanligvis etter 1-døgn. Nekrotiserende fasciitt, også kalt infeksjon med kjøttetende bakterier, er en dypere infeksjon med nekrose i underhuden ned mot muskelfascien.


I dette vevet kan infeksjonen bre seg raskt videre horisontalt i tilgrensende vev.

Ved kort inkubasjonstid (timer etter matinntak) og med oppkast som dominerende symptom er matforgiftning med preformert bakterietoksin sannsynlig. Jeg ser nå at dere byttet til Imacillin, men det gjelder også denne. Hun kan jo ikke drive å kaste opp hele tiden stakkars, så om det fortsetter ville jeg prøvd å bytte antibiotika enda en gang.


Kvalme og oppkast som bivirkning. Ved høye doser eller underliggende forstyrrelser i kaliumstoffskiftet og ved nedsatt nyrefunksjon vil det være nødvendig med hyppig kontroll av serumkalium. Ved alvorlig nedsatt nyrefunksjon bør det kontrolleres nøye for tegn og symptomer på toksisitet, som kvalme, oppkast og hyperkalemi. Er behandling med antibiotika nødvendig?


Halsbetennelse kan være vondt, men de aller fleste halsinfeksjoner går over av seg selv. Tilfeller av infantil hypertrofisk pylorusstenose (IHPS) hos spedbarn er rapportert. I en kohort på 1nyfødte, som ble gitt erytromycin som pertussisprofylakse, utviklet spedbarn () symptomer på oppkast uten gallesammensetning eller urolighet i forbindelse med matinntak, og ble diagnostisert med IHPS som krevde pylorusoperasjon.


Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg