tirsdag 31. mars 2015

Uteblitt menstruasjon og smerter i magen

Hypothyreose - nedsatt virksomhet i skjoldbruskkjertelen - kan også medføre sjelden menstruasjon. Da har du også andre plager: du er trett, slapp, fryser lett, med andre ord: er ikke ditt gamle jeg. Om du har denne sykdommen, som først og fremst rammer kvinner midt i livet, kan legen også diagnostisere ved hjelp av blodprøver.


Jeg har nå gått i snart uker uten menstruasjon ! Hos legen fikk jeg tatt celleprøver som viste seg å være normale.

Etter GU har jeg fått sur utflod og mere smerter. Fysisk og psykisk stress er den vanligste årsaken. Forstyrrelse i stoffskifte, hormonsvingninger er også mulige årsaker. Det er ikke vanlig å undersøke dette kun ved et bortfall, men om du ikke føler deg i form, smerter i magen. Om mensen ikke kommer tilbake innen måneder bør det utredes videre.


Jeg går på Yasmin p-piller da og prøver IKKE å bli gravid. Har hatt sex noen ganger den siste måneden, men har tatt pillene som vanlig og regner jo med jeg har vært beskyttet. Det finnes imidlertid enkelte symptomer du bør være på vakt for dersom du opplever uteblitt mens.

Uteblitt menstruasjon er altså ikke uvanlig og kan ha en rekke årsaker. Aleris opplyser på sine nettsider at dersom menstruasjonen uteblir i mer enn måneder, bør du kontakte en gynekolog. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen , og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Magesmerter kan være ledsaget av anoreksi, kvalme og oppkast og eventuelt også obstipasjon eller muskulær defens. Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien.


Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Sykdomsmønster og klinisk bilde er annerledes hos små barn og svært gamle. Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Alle artikler i NEL og på NHI.


Fritt T(FT3) kan først da nå inn i cellene for å utøve sin metabolske effekt. I tillegg omdannes en del (ca. ) av thyroideahormonet Ttil aktivt Tved hjelp av bakterier i mage og tarm. Nå er menstruasjonen forsinket med hele uker, noe som er veldig unormalt for meg siden jeg er svært punktlig sånn sett. I tillegg kjenner jeg en slags kombinert stikkende og sviende følelse i magen , særlig på venstre side.


Jeg hadde ikke tenkt meg til lege bare for menstruasjonens del, men i sn. Ved uteblitt menstruasjon og smerter boer man soeke lege da det kan vaere en abort eller i verste fall graviditet utenfor livmoren. Da behoever testen ikke bestandig aa gi utslag.


Du får gratis tester hos helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom og hos Amathea, da får du også noen å prate med.

Det første symptomet på graviditet pleier å være uteblitt menstruasjon , men mange kan få ømme bryster, smerter I nedre del av magen , de føler seg oppblåst I magen og noen kan føle seg trette og slitne. For å redusere intensiteten og varigheten av løs avføring, spiser yoghurt og bananer. Også spise vanlig kokte poteter med myk kokt ris vil også bidra trøste magen. Topp Symptomer som er helt normalt under menstruasjon Økt temperatur kroppen.


Under menstruasjon , noen kvinner klager over den høye kroppstemperaturen. Kun én gang har mensen vært forsinket - og da var det snakk om halvannet døgn på overtid. Nå skulle jeg, dersom jeg har regnet riktig, hatt mens for seks dager siden. Har tatt to vanlige CB-tester, som begge var negative. Ved akutt oppståtte smerter og blødninger hos kvinner som ikke vanligvis har smerter ved menstruasjon , må en tenke på spontanabort, ekstrauterin graviditet, cyster, infeksjoner og andre tilstander i nedre del av magen.


Men ettersom det fortsa. Det er vanligvis ikke nødvendig med underlivsundersøkelse på unge kvinner med dysmenoré. Hvis du er kvalm og uvel og har smerter i magen bør du derfor ikke vente for lenge med å få utredet plagene.


Opplever du en økning eller reduksjon i vekt uten at du kan se en naturlig årsak til dette, er det også viktig å oppsøke lege, sier Ali. LES OGSÅ: Blir du lett mett og kvalm med smerter i magen ? De blir dannet ved bestemte situasjoner, som under menstruasjon , og brytes så raskt ned. Ifølge jordmoren er det vanskelig å si hvor mye smerter det er vanlig å ha i forbindelse med menstruasjonen, fordi det er så store, individuelle forskjeller.


Smerte er subjektivt. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.


Ja: Kanskje har du en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg