tirsdag 24. mars 2015

Frokostmuffins med gulrot

Pass på at papirkanten er over formene. Visp sammen romtemperert smør, egg, melk og yoghurt i en bakebolle. Rør inn gulrot , hvetemel, sammalt mel, bakepulver og salt i muffinsrøren.


Fordel røren i muffinsformer (bruk gjerne muffinsbrett) og topp med gresskarkjerner. Stek muffinsene midt i ovnen i ca.

Se flere deilige matmuffins her. Glutenfrie matmuffins med gulrot og havre egner seg godt til lunsj, som tilbehør til suppe eller som et lite mellommåltid. Jeg har de ofte med meg på reise fordi de holder seg saftig og gode litt lengre enn brød. Her har du et alternativ til rundstykker med havre, fullkornsmel og blåbær,- supert som frokost!


Oppskriften gir ca. Lag de gjerne i helgen eller en ettermiddag, og legg de du ikke spiser i en plastpose eller legg dem i fryseren. Da kan du enkelt ta de frem igjen til frokost.

De smaker også godt i matpakken! Vitamin A er nødvendig for et skarpt nattesyn, spiller en viktig rolle i immunforsvaret og sørger for normal celledeling i kroppen. Fordelen med å lure inn litt gulrot i muffinsene er at betakarotenet blir lettere tilgjengelig for kroppen pga. Ikke for søtt, ikke salt, mettende og godt.


Joda, muffins med grovt mel, bær og tørket frukt kan godt settes på bordet til helgefrokosten. De kan også pakkes med som matpakke eller kanskje puttes i sekken som turmat? Jeg syntes tørket aprikos og blåbær gir ekstra god sødme, men du kan gjerne bruke annen frukt og bær, så lenge. Grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Muffins trenger ikke være bare søtt. Lise Finckenhagen bruker grovt mel og fyller dem med skinke, ost, paprika og vårløk.


Matmuffins passer fint til lunsj eller i matpakken når du skal på tur. Jeg pyntet mine med kokoschips.

Jeg skal vise deg hvordan du kan lage sunn juice, med riktig forhold mellom frukt og grønnsaker – I EN BLENDER. Håper vi sees #128578; Følg meg gjerne på Instagram og Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Recipe for breakfast muffins in english at the bottom. Deilige frokostmuffins som smaker hele dagen. Kan brukes som mellomålti turmat , i matpakken eller til dessert.


Jeg har brukt gulrot , dadler, tranebær og banan for å søte muffinsene mest mulig naturlig. De kan serveres med eller uten yoghurt til frokost eller med kremost topping og. Ta en neve med hvalnøtter og lag dem til smuler ved hjelp av hendene dine og bland ned i gulrøttene. Hell så en tredjedel av grunndeigen i skålen med gulrot og hvalnøtter.


Riv en gulrot i en skål. Hell deigen i to eller tre muffinsformer. De er enkle og raske å bake disse muffinsene, men de er utrolig gode, og med nøtter og gulrøtter - litt mere mat og litt mere å tygge på. Jeg har gått over til å bruke silikonformer, som gjør bakingen mye enklere, man slipper å smøre former og har ingen problemer med at kakene sitter fast. Disse muffins oppskriftene derimot, er super sunne!


Lagd med masse proteiner, sunne fett- og karbohydratkilder. De gir deg perfekt energi hele dagen. Fylt med bare sunne ingredienser er dette en oppskrift som kommer til å slå an hos både store og små.


Frokostmuffins , lunsjmuffins, middagsmuffins, dessertmuffins. Samtidig er jeg opptatt av å gi kroppen nyttige næringsstoffer for å klare å holde energien på et godt nivå fram til neste rast. Tilsatte også 2ts kanel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg