mandag 16. mars 2015

Blindtarmbetennelse symptomer

Omtrent prosent av befolkningen får blindtarmbetennelse i løpet av livet. Blindtarmbetennelse. De fleste blir helt friske etter behandlingen. Hos 10–prosent av de som opereres på mistanke om appendicitt, finner man ikke denne tilstanden ved operasjonen. Vet du hvilke symptomer på blindtarmbetennelse du bør være oppmerksom på?


Mange som får det trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Derfor kan det være lurt å lære seg å gjenkjenne symptomene slik at man kan være på vakt. På verdensbasis ser man en nedgang av i sykdommen, uten at man vet årsaken til dette. Smerter i magen er det viktigste symptomet , og ofte vil du føle deg utilpass, ha kvalme og ev.


Magesmertene er trykkende og begynner ofte midt i magen, og trekker etter noen timer ned i høyre side mellom navlen og hoftekammen. Matrester kan sette seg fast i blindtarmen og forårsake en infeksjon. Det første symptomet er vanligvis smerter i magen. Etter noen timer, kan smertene flytte seg til høyre nedre side av magen.


Dersom man ikke mottar behandling, kan blindtarmen sprekke. Dette er en potensielt livstruende situasjon.

Det er viktig at du får legehjelp umiddelbart dersom du har symptomer på blindtarmbetennelse. Denne betennelsen kan ha en rekke symptomer. Det finnes ikke én enkeltundersøkelse som med sikkerhet kan bekrefte eller avkrefte en blindtarmbetennelse. Det er legens skjønn som danner grunnlag for om det skal opereres. I disse tilfellene er det en annen forklaring på magesmertene.


De typiske symptomer tidligt i forløbet er smerter midt i maven. Indenfor timer flytter smerterne sig til et område i nederste, højre side af maven. Manglende lyst til at spise, kvalme, opkastning og forstoppelse er typiske ledsagende symptomer , og nogle har diarré.


Feber på omkring ºC er normalt. Høyeste forekomst av denne tilstanden er blant de eldste tenåringene og tidlig i 20-årene. En betent blindtarm fjernes vanligvis kirurgisk med et inngrep som kalles appendektomi. Det er foreløpig ingen kjente metoder som forebygger blindtarmbetennelse.


Sannsynligvis er det variasjoner i hvordan blindtarmen er bygget som avgjør om det blir betennelse eller ikke. Hvilke symptomer gir det? Symptomer på blindtarmbetennelse. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Smerten vil gradvis forverres og bevege seg mot nedre, høyre del av magen.


Andre vanlige symptomer er feber, kvalme og oppkast. Hvordan arter en blindtarmbetennelse seg?

Typisk for blindtarmbetennelse er videre at smertene etterhvert flytter seg over til høyre side av magen. Appendisitt kan føre til at blindtarmen sprekker og at betennelsen dermed sprer seg til bukhinnen. Man kan da får peritonitt (bukhinnebetennelse) og sepsis. Kikkhullsoperasjoner utføres i sykehus, og kalles der gjerne for laparoskopiske operasjoner, der man går inn via små kikkhull i buken. Prosedyren er ukomplisert og etterlater få arr.


Jo yngre barnet er, desto vanskeligere er det å oppdage sykdommen. Særlig er det vanskelig å slå fast at barn under fire år lider av blindtarmbetennelse. Små barn har vanskelig for å forklare seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg