tirsdag 3. mars 2015

Male baderomsgulv fliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Reserver ditt Hotell i Male online.

For en aktiv fritid – året rundt, fra utemiljø til sport- og treningsutsyr. Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser.


Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg. For eksempel på fliser som er høyglans, blanke og glatte, kan det i enkelte tilfeller være lurt å slipe dem matte, tipser Bryng.


Ikke slurv med rengjøringen. Det aller viktigste du gjør når du skal male fliser er som sagt å sørge for å ha vasket flisene grundig på forhånd.

Male : Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser, som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy.


Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser , noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig.


Du må bruke både en tokomponent grunning og en tokomponent maling. En tokomponent maling betyr at det tilsettes en herder til malingen. Her vil fagmannen vise deg hvordan han maler rødbrune fliser hvite.


Først må flisene renses med grunnrens og vann, og med et antikalkmiddel hvis der er kalk på. Flisene på gulvet er ikke med i prisen. Foto: Franciska Munck-Johansen. Like fint etter seks år.


Seks år senere angrer hun ikke på løsningen, og det ene badet har fått seg en ny runde med kalkmaling i en annen farge siden. Det er mulig å male fliser , men mange malere eller malingsprodusenter ønsker ikke å gå god for å gjøre det fordi de ikke kan gi noen garanti for hvor lenge dette vil holde.

Det kan over tid sprekke opp, så man bør i mange tilfeller anse det som en midlertidig løsning. Hvorvidt resultatet blir pent eller ikke, er det også mange som. Har du et vanlig sluk, så må du tenke på fallet mot sluket før du velger flis.


Med store fliser er det vanskeligere å legge riktig fall på gulvet. Skal du derimot gå i gang med et nytt ba så kan du montere et designsluk, og dermed unngå hele problemstillingen. Med et designsluk kan du ha store fliser i dusjsonen også. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny.


Behandlingen må imidlertid anes som en midlertidig løsning, for det er ingen garantier for at det vil vare over tid. Vi valgte å legge nye fliser , men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra lesere som har gjort det med gode resultater. Slik maler du gulvfliser: Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser.


Generelt anbefales det ikke å male over noe som helst annet enn våtromsstrie i våtrom, sier Bjørg Owren i IFI. Fliser kan likevel males som en midlertidig løsning, sier hun, og viser til følgende fremgangsmåte, beskrevet på ifi. Vær først obs på at fliser og fuger er av ulikt materiale.


Lei av kalde, hvite fliser ? Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette. Flere og flere ser at det kan være gunstig å male flisene. Dette fordi det er mye enklere og billigere enn å skulle pusse opp bad eller andre rom i sin helhet. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom.


I Fargerike har vi gulvbelegg som er beregnet i våtrom. Tradisjonelt er vinylbelegg brukt mest på vaskerom men i våre kolleksjoner har vi over lekre design å velge i. Så her er det lov å drømme seg bort. Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet.


Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne. Norges største nettbutikk for salg av fliser , VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg