tirsdag 17. februar 2015

Lefserull med pesto

Jeg har aldri vært noen stor fan av røkelaks, men kommer den i en lefserull sammen med snøfrisk, ja da er jeg med. Det synes jeg er kjempegodt! Favoritten lefserull med spekeskinke og kremost er perfekt til tapas, koldtbord eller som snacks. I denne oppskriften har vi byttet ut kremost med pesto , som vi syns er enda bedre! Da en av mine kjære gode venniner ville invitere til jentekveld med vin og tapas, var jeg ikke sen om å melde meg som frivillig til matlagingen.


Lefserull med pesto

Lefse med parmaskinke, basilikumkrem og soltørket tomat. Her kommer oppskrift på en forrett som er spesielt egnet å servere på hytta nå i påsken. Utgangspunktet er lefser som smøres med en ostekrem og kan ellers fylles med det du måtte ha tilgjengelig. Parmaskinken kan for eksempel fint erstattes med røkt laks.


Ta ut innmaten av avocadoen og mos den med en stavmikser sammen med rømmen, smak til med pepper og presset citron. Skal avocadoen stå en stund før den skal brukes, lar du avocadostenen ligge i røren, da unngår du at avocadorøren blir misfarget. Mine lefseruller er laget med spekeskinke og hvitløksost, men det er også godt med røkelaks og for eksempel philadelphiaost med vårløk og pepper. Tortillalefsene kan også med fordel byttes ut med potetlomper om man ønsker det.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Du kan fylle lefserullene med forskjellig, som laks, diverse pålegg som skinke eller fårerull, og med diverse tilbehør. Jeg har valgt å fylle noen lefseruller med spekeskinke, litt salat og en urtekrem.


Jeg brukre alltid de grove tortillalefsene fordi jeg synes de har mere smak og har bedre konsistens. Wrapsrull med pesto og skinke. Lefserull med Lofoten Røkt Laks og avocado. Lett og lage og krever lite tilberedning.


Ingredienser: tortilla lefser etter ønske ss rød pesto med tomatsmak g revet hvitost skiver med skinke etter ønske (spekeskinke, koktskinke, pastrami-pølse, kyllingpålegg, chorizo) en neve med ruccolasalat ss. Hell fetaost i en sil for å renne av oljen, knus osten godt med en gaffel. Denne gangen med røkt laks. Rør sammen spinat og fetaost.


Legg blandingen på tortillalefsene, og rull sammen. Kutt i biter og server! Still gjerne en tannpirker i hver bit. Bør ikke oppbevares lenge i kjøleskap før servering.


Pesto er en italiensk kald saus. I Norge kjenner vi nok mest til den grønne pestoen laget på basilikum, men den røde pestoen er vel så god. Laks i kremet pestosaus er en urolig god pastarett! Den er laget med soltørkede tomater som basis. Jeg elsker pasta og jeg elsker fisk, så derfor er dette en veldig god kombinasjon.


Retten blir ganske syrlig, men jeg synes det passer godt til den fete fisken. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor utenom olivenoljen og kjør sammen med pulsknappen. Tilsett oljen litt etter litt og kjør til den får en fin konsistens. Smak itl med litt salt og pepper. Tips: Dette er en perfekt tapasrett, til brødskiven eller i en pastarett.


Lefserull med pesto

Alt om pesto finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg