Bakt potet er så enkelt og så godt, og kan fylles med alt ditt hjerte begjærer. Bakte poteter skal ikke i folie…. Pakker du poteten i folie slipper ikke dampen ut og poteten blir kokt. En potet som skal bakes, skal prikkes i bunnen med en nål eller spiss kniv.
Fyll dem med det du liker best. Mulighetene er mange. Flere oppskrifter med bakte poteter. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis. Du kan fylle dem kryddersmør, hvitløkssmør, rømme, kesam, hakkede krydderurter, mais, ost og mye mye mer. Og en fin måte å bruke opp rester på. De kan selvsagt også serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk. Og bakte poteter er en selvfølge når det skal grilles.
Se alt det andre spenstige du kan lage av poteter. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Variasjonsmulighetene er mange, og det er et lettvint spise. Det er vanligst å bruke store og tradisjonelle bakepoteter, men det er helt greit å bruke mindre poteter , og. I sausen bruker vi kraft fra lammet sammen med blant annet eplegelé og fløte.
I januar kjøpte jeg en frossen kalkun på tilbud til 1kr som veide kg (kr pr kg). I tint tilstand ble den partert og kjøttet veide kg. Kalkunbrystene veide i overkant 9gram. Glad i bakte poteter også kanskje? Ja, da vil du helt sikkert bli glad i dobbelbakte poteter ! Som navnet tilsier er potetene bakt to ganger.
Potetene bakes på ‘vanlig’ måte først. Dette er Charlottes amerikanske potetfavoritt som hun helst serverer som egen rett fordi den er ganske mektig, men utrolig god. Benytt ulike oster etter smak, og ha gjerne i stekt bacon eller skinke. Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an.
Ovnsbakte rotgrønnsaker Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat. Ha i de rotgrønnsakene du foretrekker. Langtidsstekt lammebog Oppskrift fedd hvitløk rødløk fennikel lammebog på ca. Hvorfor ikke prøve seg på bakt potet til grillmaten?
Eller som en egen rett med tilbehør. Man kan bake poteter i folie på en enkel måte ved å legge de på glørne, og ved hjelp av godt tilbehør kan man lage ett lite måltid av det hele. Små nypoteter trenger omtrent 15- minutter, mens mellomstore poteter trenger kanskje 45- minutter, og da bør steketemperaturen justeres til 1grader. Stian sa at dette var de beste bakte potetene noensinne han hadde smakt, og jeg skjønner hva han mener.
Jeg mauler av og til ovnsbakte poteter som snacks!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.