tirsdag 3. februar 2015

Hvordan forme brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø.


Se oppskriften her.

Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det blir brød i 2L form.


Ved å vende deigen tre gånger, vil brødet holde seg bedre sammen og kan heve oppover i stedet for å falle ut til sidene og bli flat. How to shape no knead bread Et kjøkken i Istanbul. Italienerne kaller dette en biga, der du lager en fordeig som bidrar til å styrke glutennettverket, tilføre mer smak og generelt mer liv og røre i deigen.

Også kalt enzymaktivitet på fagspråket. Etterheving er for siste fase i bakingen. Du har satt en deig, hevet den, formet den til et brød – og så etterhever du dette, gjerne i form.


Del deigen i 2-emner og form til brød. Legg brødene i smurte former eller i bakepapirkledt langpanne med litt bakepapir mellom hvert brød. Deigen kan også formes til runde brød og legges i godt melete kurver.


Dekk brødene med et kjøkkenklede og la etterheve ca. Jeg liker å variere, men foretrekker å bake i form hvis jeg skal lage brød som skal være med i en matpakke. Selvsagt kan du også lage avlange brød om du ønsker.


Form dem til to sprekkfrie, runde brød. Dryss på litt mel og sett brødene på en bakkepapirdekket stekeplate. Skjær et par snitt i hvert av brødene med en skarp kniv. Store, veldig grove og saftige brød - hvordan få til dette?


Har prøvd oss litt fram med ulike typer melblandinger, forskjellige steketemperaturer og ti men ender gjerne opp med ganske lave, litt tørre brød som ikke henger så godt sammen. Et brød bakt med siktet mel henger ofte bedre sammen enn et brød bakt med grovere sammalt mel. Likevel er det grovt brød vi bør velge i hverdagen, og det kan derfor være lurt å ta med seg noen baketips neste gang du skal prøve å bake et godt grovbrød hjemme.

Velg minst fint sammalt mel. Er ute etter gode tips ang. Etter å ha tatt deigen ut av bakebollen, rundvirket den og latt den hvile en stund på et lett melet bakebor strammer Hveem Fjeld den ytterligere opp ved å dytte deigskrapen – i det hele tatt et uunværlig verktøy for bakeren – innunder halvkulen av deig hele veien rundt. Fryse og tine brød er ingen kunst, så lenge du gjør det riktig. Når det er sagt, er brød er en ferskvare som smaker aller best nystekt.


Må du allikevel fryse ned brød , er det noen ting du bør huske på for å få den beste opplevelsen av brødet når det er tint opp igjen. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom.


Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Ferskt brød har man ansett for usunt. Dette er for så vidt riktig, som man er tilbøyelig til å svelge det ferske brødet ufullstendig tyg mens gammelt brød må tygges. Forbruket av brød er høyt i Norge, derfor er det en svært viktig kilde for særlig kostfiber, jern og enkelte vitaminer i B-gruppen.


Kilde: Bakerlandslaget. Sett briochene til heving på et varmt sted. Designer og blogger Maria Skappel har oppskriften på verdens enkleste og beste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter.


Dette brødet trenger nemlig ingen elting. Her er det bare å røre alt sammen! Brødet er sunt, godt og veldig enkelt. Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier.


Korn er den viktigste energikilden i nesten alle dietter over hele verden. Korn er også noe av det mest bærekraftige vi kan spise. Og da ligger det tre nystekte brød til avkjøling, og spennende hvordan de blir mottatt.


Litt sprekker i endene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg