tirsdag 1. september 2020

Tropisk aroma historie

Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor. Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Tropisk aroma er en klassiker på norske kakebord.


Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Wenche lager sjokoladekake etter etterlysning fra seere. Denne varianten er klassisk og krydret, og kalles tropisk aroma. Oppskriften stammer fra hennes egen bestemor.


Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma. Jeg kan huske at kakene den gang var veldig store, sik at vi spiste kakerester i flere dager etter et kaffeselskap. Kaken ble bakt på raffinert hvitt sukker og siktet moderne hvetemel. Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt.


En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Det som gjør denne oppskriften helt spesiell er at den gir en skikkelig GIGASTOR kake (dvs stor nok til å mette en hel klassefest).


Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Ahhhhh… denne klassiske herligheten hadde gått helt i glemmeboken før min yngste datter hadde vært.


Se våre andre oppskrifter på tropisk aroma. Mange deilige sjokoladekaker finner du her. Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne.


Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel. Kaken er saftig og holder seg i flere dager. Den dominerende klimatypen i henhold til Köppens klimainndeling er tropisk regnklima. Nær vendesirklene dominerer varmt ørkenklima og varmt steppeklima. Men sjokoladekake har jeg bakt ørt-og-fjørti ganger så nå ville jeg finne på en litt annen variant.


Det finnes et hav av ulike oppskrifter på denne kaken. Verdenshistorien for hånden – både som magasin og digitalt. Se alle mulighetene dine her og bestill. Gi et magasinabonnement i gave. Velg mellom og utgaver.


Jeg har prøvd flere oppskrifter men den jeg alltid kommer tilbake til er hentet fra oldemors kokebok. Denne oppskrifta kommer fra Nancy i Saltdal, og er trolig skrevet ned før krigen, tror hun selv. Jeg har fulgt den med litt endringer, men beholder hennes oppskrift, om du vil gjøre det som kvinnene på 30-tallet! Han har ikke fått den servert siden, og siden han alltid snakker om den, bestemte jeg meg derfor for å bake denne til han som en overraskelse.


Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Takk for din vurdering! Synonym til Tropisk. Vi fant synonymer for tropisk. Se nedenfor hva tropisk betyr og hvordan det brukes på norsk.


Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Alltid godt med sjokoladekake på en mandag :-) Og husk, denne blir bare bedre hvis den får stå et par dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg