onsdag 2. september 2020

Visdomstann vondt i halsen

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Vanligvis gir en visdomstann som stelles godt, ingen plager.


Det finnes ikke bevis for at å unnlate å fjerne en innkilt visdomstann , gjør at det blir trangere for de fremre tennene, at tannstillingen blir dårligere. Dersom komplikasjoner tilstøter, gir det akutte eller vedvarende symptomer som smerter, hevelse, dårlig ånde og hodepine. Bare lurer på om det er sannsynlig at det er halsbetennelsen som gjør at den er så vond. Jeg skal trekke den, men håper jeg slipper å gjøre det nå.


Jeg tror jeg holder på å få en visdomstann. Ringte til tannlegen og skulle være obs hvis jeg fikk vondt i halsen eller i øret eller følte meg dårlig pga fare for betennelse. Nå har jeg faktisk vondt i halsen og i går følte jeg meg litt dårlig (bedre i dag), men det kjennes ut som jeg er vanlig fo. Innkilt visdomstann er når stedet tannen skulle komme opp, er helt eller delvis blokkert.


Symptomer på innkilt visdomstann oppstår ved komplikasjoner som infeksjon. Disse kan være smerte, dårlig ånde, hevelse, hodepine og kjevesmerter. Visdomstannens frembrudd varierer fra person til person, hvor vi alle har individuelle tannsett og kjeverelasjoner. Infeksjon i tannkjøttet rundt tannen.


Mindre vanlige problemer er: Skade på andre tenner. Tannråte og hull (karies). Når visdomstennene vokser ut, kan de presse nabotennene ute av posisjon og skade dem. Eller, jeg vet ikke om det er det jeg har, men skal prøve å forklare hva som feiler meg: De nederste visdomstennene mine har ikke kommet ut , og ifl tannlegen vil de mest sannsynligvis ikke gjøre det heller. En visdomstann omtales som innkilt hvis den ikke klarer å trenge skikkelig gjennom tannkjøttet, ofte fordi det ikke er nok plass eller hvis tannen vokser i feil retning.


Oppstår det komplikasjoner bør tannen trekkes. Smertene er der ved berøring, svelging og ved fysisk anstrengelse, når pulsen øker, kjenner jeg smertene i takt med pulsen. Når jeg trykker der det er vondt kjenner jeg pulsen ganske godt. Dette er på venstre side, andre siden av der jeg har vondt i halsen. Jeg kan se pittelitt av den, siden det er gått hull på tannkjøttet, men den har ikke kommet frem, så det regnes vel som komplisert.


Det sistnevnte er nærmest håpløst. Jeg har gått slik den siste uken pga. Om du har fått vondt i visdomstann , er det en del ting du kan gjøre mens du venter på å komme inn til behandling. Dette kan du gjøre mot smerter i visdomstann.


Kjøl ned lokalt og generelt. Varme gjør at kroppens blodårer åpner seg, noe som gir mer gjennomstrømning av blod og mer aktivitet. Svar: Noen vanlige årsaker til vondt i kjeven og øret samtidig kan være refererte smerter fra masseter (store tyggemuskel) eller SCM (nakkerotasjonsmuskel) – de to musklene inne i munnen, medial pterygoid og lateral pterygoid er også ofte involvert ved slike plager. En hevelse som går ned på halsen eller inn i munnbunnen skal man be tannlegen kontrollere.


Normalt hever det rundt det opererte området. Halve tanna er ute. Det gjør nå så vondt bak der at jeg klarer nesten ikke å svelge, det gjør ogå vondt oppover mot ganen min, og i dag fikk jeg vondt i den høyre mandelen min, har store mandler og den mandelen ligger ganske nærme tanna mi. Vondt i halsen Vondt i halsen - hva kan det være? Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter.


Har dere noen tips? Generelt: Fjerning av visdomstenner er et kirurgisk inngrep i kjevebenet. Mange pasienter vil få ubehagelige symptomer i form av smerter, hevelse og vanskeligheter med å spise etter operasjonen.


I de fleste tilfeller gir plagene seg i løpet av et par dager til en uke. Slimhinnene hovner litt opp og det kan bli vondt å svelge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg