torsdag 17. september 2020

Vaske med salmiakk gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kjøkkenet vårt trenger en grundig vask , og muligens et lite malingsstrøk. Men hvordan er det å vaske med salmiakk når man er gravid ? Vaskemidler, yes or no?


Gravid og vaske med klor eller salmiak? HJELP vasket med salmiakk! De fagmennene vi har vært i kontakt med sier at man skal vaske med vann etter å ha vasket med salmiakkvann. Vi var litt slepphendte med å vaske over med vann, men det var nok fordi vi pusset opp for å selge i hui og hast. Lurer på om malingen kanskje slipper fortere hvis man ikke vasker med vann etterpå.


Løsemidler ( SALMIAKK ) har den egenskapen at de lett løser opp eller kan blande seg med fett. Disse kan passere både morkake-barrieren, og blod-hjernebarrieren hos fosteret. De skadene man en sjelden gang kan se, er blant annet forskjellige typer hjerneskade og økt abortrisiko.


Med en tak- og veggmopp med forlengerskaft får du vasket også høyt oppe uten å slite deg ut. Dermed orker du å vaske skikkelig også øverst. Til vinduslister, vinduskarmer og liknende er våre Spesialwipes nesten uunnværlig, sier han. Ytterligere skylling kan være aktuelt.


I de tilfellene der store hudområder er tilsølt med etsende kjemikalier, bør vedkommende sitte i badekar med overrisling av lunkent vann fra hånddusj til helsepersonell overtar behandlingen. Katrin spør eksperten: Hei! Er gravid i uke 2 lurer på om jeg kan vaske huset med salmiak når jeg er gravid ! Har gjort det fram til nå, men er litt redd for om det kan være skadelig for fosteret! Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. Det er ingen morsom jobb å vaske vegger og tak, men huset føles helt nytt etterpå.


I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger. Med tanke på naturmalinger er det viktig å presisere at naturmalinger ikke er sunne utelukkende fordi de er naturbaserte. Mange av naturproduktene er basert på harpiks og tjære, stoffer som både kan føre til kreft og allergi. Noen typer naturmaling avdamper fort, andre langsommere eller omtrent på nivå med den gammeldags latexmaling. Vi har bare malte overflater og salmiakk matter ned malingen.


Den er derfor kjempefin å bruke før man skal male. Derfor bruker jeg kun salmiakk når jeg vasker utslagsvasken, fjerne dårlig lukt i avløp og vaskemaskin. Skulle absolutt ha vasket med noen skikkelige saker nå.


Men, kan jeg egentlig vaske med salmiak når jeg er gravid ? Da har jeg for første gang, som fersk husmor, kjøpt salmiakk. Derfor måtte jeg vaske hele sofaen med salmiakk ! Var ikke før ETTER jeg var ferdig at jeg tenkte på det og graviditet. Logg inn for å følge dette. Det barnet hadde blitt nettfritt rimelig raskt. Ha en lang alvorsprat med barnet om grenser og respekt, og informer om konsekvenser av dårlige gjennomtenkte valg.


Jeg skulle vaske do i sted og blanda ajax og en god slump salmiakk med litt varmt vann. Helte ned i do fant så dokosten og bøyde meg over doen, tenkte ikke over at den dampen kom opp. Samtidig som dampen steg opp gjespa jeg og trakk det inn.


Gjespen ble kvalt av hosting da den sterke lukta irrite. De bruker gjerne langt sterkere saker enn man gjør til hjemmebruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg