onsdag 30. september 2020

Strikke sokker på rundpinne

Hos Hobbii finner du et kjempeutvalg av kvalitetsr strikkepinner. Alt skal vekk – Gjør et KUPP! Stor utvalg av billig garn. Finn sokker strikke. Søk Fortere, Bedre og Smartere her!


Sokker med Blonder til Fest og Gøyale Ankelsokker til Hverdag.

Oppdag de nye sokker trendene på Stylight. Magic Loop egner seg til mye. Her strikker vi to sokker på én pinne. Det er godt å bli ferdig med begge sokkene samtidig.


Dessuten er vi sikret samme lengde og strikkefastheten på begge sokkene. Har du alltid hatt lyst til å strikke sokker , men ikke helt vet hvordan du skal starte? Her viser vi deg to ulike metoder.


Med den første metoden (som vises i videoen) får du en sokkeoppskrift der hælen praktisk talt strikker seg selv.

Om du bare følger steg for steg i videoen, er vi sikre på at du skal få til å strikke sokker. Lær å strikke sokker på minutter. Hvordan strikke hæl på en enkel måte - Duration: 7:55.


Fru Kvist presenterer 66views. Opplukking av masker langs hælkappen, raggsokk. Det er mange som lurer på hvordan man strikker hæl på rundpinne. Spesielt om man strikker resten av sokken med magic loop. Det er lurt å bruke en rundpinne på 60cm eller mer.


Når du skal strikke en mindre del rundt som en sokk eller mansjett,. Legg opp med en rundpinne , flytt så halvparten av maskene over på en annen rundpinne. Det er ikke vanskelig å strikke to sokker samtidig, men det krever en god rundpinne , og at man er litt konsentrert de første omgangene, deretter går det av seg selv.


Siden ikke alle maskene strikkes på den forsterkede sålen, blir den kortere en resten av sokken. For å unngå at sålen drar seg bakover, har jeg strikket forkortede pinner hver cm. Mål fra der maskene ble plukket opp etter hælen. Sett merker for hver forkortede pinne. På en damesokk bruker jeg så strikke ca 8-forkorta pinner.


Det er vel på mange måter praktisk å kunne strikke sokker på en rundpinne. Men mye styr med å dra den rundpinnen i posisjon hver halve omgang gjør at det ikke blir min favorittmetode, omgangene blir så lange!

Steg for steg med bilder om hvordan man strikker sokker. Alt er enkelt når man kan det, og husker selv hvor jeg strevde med mine første sokker , og hvor mye enklere alt hadde om jeg hadde hatt bilder av det underveis. En kjempeulempe er at strikker man på sokken med feil masketetthet så gjør man det på to, og må rekke opp begge. Takk for oppklaringa. På den ene rundpinnen strikker jeg vrangbordene, på den andre rundpinnen strikker jeg undersiden av foten.


Jeg har et garnnøste til hver sokk. Det er ikke helt lett å finne ut av hvilken pinne jeg skal strikke me og det er fort gjort å strikke med feil trå så neste sokkerpar strikker jeg nok med fire strikkepinner. Sjekk ut sokker strikke. Dette er en metode som gjør at du kan strikke rundt på rundpinne selv de prosjektene som egentlig er for små for rundpinnen. Fordi det er vanskelig å holde styr på 4-strømpepinner, er magic loop blitt en kjærkommen løsning for mange.


Teknikken med en pinne kalles magic loop. Men vi kan også bruke to rundpinner. Du kan justere hastigheten på denne videoen ved å klikke på ikonet, nederst til høyre. I denne DROPS video viser vi hvordan man strikker dobbel perlestrikk rundt på rundpinne.


Når du strikker dobbel perlestrik rundt på rundpinne må du legge opp et maskeantall som kan deles med 4. Jeg liker enkel, lettvint strikking. De er firkantede eller runde, og du får også pinne-”byggesett”, der selve pinnen på en rundpinne kan byttes ut i forskjellige tykkelser. Pinnefasonger, og hvordan brukes de forskjellige pinnene? Det finnes forskjellige slags strikkepinner.


PARPINNER To lange pinner som brukes når du skal strikke fram og tilbake. Strikk 1r,1vr ut andre halvdel av sokk A. Del maskene til sokk B, og lag en løkke med pinnen mellom dem. Fortsett å strikke vrangbord vekselvis første halvdel av sokk A, andre halvdel av sokk A, første halvdel av sokk B, andre halvdel av sokk B. Pass på å bruke riktig nøste, så du ikke strikker sokkene sammen! Er det noen som har Rundpinne i cm.


Personlig liker jeg stjernetå best. Etter mange forsøk på å skjønne halvpatent på rundpinne , gikk det plutselig opp et lys for meg! Siden noen har spurt, tenkte jeg at jeg skulle prøve å få det lyset til å lyse litt for noen andre også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg