fredag 25. september 2020

Surkling i brystet barn

Her er de tre vanligste årsakene til smerter og surkling i bryst og lunger: 1. Som regel vil bronkitt gå over av seg selv. Symptomer: Mild feber, vedvarende irritasjonshoste, hosting om natten, pipelyder fra lungene og mer slimproduksjon, sårhet i brystet. Surkling i brystet – Skravlesiden – Forum – Klikk.


Spm om liten gutt, surkling i brystet og ingen reaksjon på bruk av.

Symptomer på halsbetennelse hos barn : Vondt å svelge, rød i halsen og hovne lymfekjertler. Smør Mentholatum-salve (selges på apoteket) under nesa, på brystet og halsen. Vi var hos legen med gutten vår igjenn i går.


Han har også mye surkling. Tok crp og den var fin så da var det ingen bakteriell infeksjon. Legen reagerte ikke på surklingen. Pga av at barnet ikke hoster opp slimet selv.


Selv synns jeg at det hører ut som astma.

Dagens spørsmål: Pusteproblemer hos barn – Helsenett. For mens vanlig surkling forsvinner, vil malasien være annerledes: – De fleste barn viser symptomer i løpet av et par uker. Har astma og har hatt det hele livet. Blødt strupelokk eller tracheomalaci betyr at veggen i luftrøret ikke er så stiv som vanlig. For foreldrene og andre høres det svært ubehagelig ut.


Typisk for en slik tilstand er at barnet lager mye lyd når det puster, og høres svært surklete ut i brystet. Hos noen barn kan hoste være det eneste symptomet, og hosten er ofte verst om natten og tidlig om morgenen. Andre symptomer kan være piping, surkling , pusteproblemer eller tetthet i brystet. Barn med mild astma opplever vanligvis hoste og piping en gang imellom, mens barn med mer alvorlig astma har oftere symptomer og kan ha fravær fra skolen. Den vanligste (og veldig ufarlige!) årsaken til slik surkling hos spedbarn er en viss grad av bløthet i strupehodet og øvre del av luftrøret hos noen barn.


Brusken som stabiliserer de øvre luftveiene er noe bløtere hos disse som fører til at det både blir en slik surklelyd og at slim fra luftveiene samle som fersterker lyden. Hei,Mann, år, kontorist. Grei helse stort sett, tror jeg.


Noen kilo for mange. I 3-år har jeg - helst i forbindelse med vanlig forkjølelse fått en tildels voldsom surkling og piping i lungene, særlig om natten. Og vanlige forkjølelser ender dessuten ofte me.

Ringte legekontoret som skrev ut penicilin siden jeg hadde blitt verre. Er på dag med antibiotikaen og bihulebetennelsen er mye bedre men nå surkler det noe innmari i brystet , jeg kjenner det når jeg legger håndflata på brystkassa og puster inn at det smeller ved innpust. Men, jeg har ikke noe feber.


Jeg hoster så jeg brekker meg. Dette kan føre til tungpustethet, hovne bein, piping og surkling i brystet og hoste. Hoste- og piping i brystet. Sarkoidose kan også ramme hjerterytmen, det kan gjøre at hjertet slår fortere,. Hvis barnet har perioder med hoste, piping i brystet på utpust og pustebesvær, kan det dreie seg om astma.


Sliter du med surkling i brystet , har du vondt i lungene eller hoster du deg sliten? Man har gjerne tørrhoste uten at det kommer noe opp når man. Ligger jeg derimot på høyre side puster jeg lettere, og knapt.


Begynte for ca uker siden med smerter i bryst , surklende lyd når jeg ligger på ryggen, spesielt når jeg ligger på venstre side. SURKLING : Pasienten er vanligvis ikke plaget av sin surkling , gi forklaring om dette til de pårørende. Vurder sideleie Er væskebehandling seponert?


Suging frarådes, kan gi økt slimproduksjon pga. Ikke til barn , men MEG! Blir bare sår i halsen. Og får vondt i lungene på en måte.


Kjennes ut som om det sitter noe i brystet på meg, men det løsner aldri noe. Sitter akkurat for langt nede liksom. Virusutløst luftveisinfeksjon kan hos noen barn feiltolkes som astma. Allergi kan også gi tilsvarende symptomer.


I Norge er kikhoste hos små barn sjelden grunnet høy vaksinasjonsgrad med effektiv vaksine. Brystsmerter er smerter av alle typer som oppleves å komme fra brystet. Det kan dreie seg om alt fra bagatellmessige årsaker, som fordøyelsesbesvær og stress, til alvorlige medisinske akuttsituasjoner som hjerteattakk og blodpropp i lungene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg