fredag 22. august 2014

Hvor lenge varer en allergisk reaksjon

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Allergisk sjokk er potensielt livsfarlig, og det er umulig å forutsi alvorlighetsgrad i forbindelse med en akutt reaksjon , forklarer Berstad. Etter en mistenkt anafylaksi der det er gitt behandling, skal pasienten alltid observeres en viss periode – hvor og hvor lenge er noe avhengig av situasjonen og lokal organisasjon, for eksempel har. Ved mer alvorlige reaksjoner bruker en ofte kortisonpreparater i tablettform.


Prognose ved medikamentelle utslett. Utslett kan oppstå fra cirka to uker etter igangsatt behandling, og i noen tilfeller opptil flere uker etter endt medikamentbruk. Ved allergisk reaksjon kommer hudreaksjonen i løpet av få minutter. Man må derfor observere respirasjon, sirkulasjon og bevissthet.


Så snart som mulig må en intravenøs inngang etableres og infusjon med krystalloid startes. Kolloider (f.eks. dekstran), som kan gi allergisk reaksjon , brukes dersom man ikke har annen intravenøs væske. Hvis kontakten varer lenge , og huden har blitt skadet i lang ti har en viss mengde allergenet tid til å bli absorbert gjennom mikrotrauma. Jeg har fått påvist katteallergi og har dessverre sterke reaksjoner på katt.


Jeg har hørt at allergenene etter katt kan sitte i årevis. Er dette tilfellet? En negativ prikktest er nyttig med tanke på å utelukke en allergisk reaksjon.


Et negativt resultat utelukker imidlertid ikke en allergisk årsak til plagene. Siden prikktesten kan påvirkes av allergitabletter (antihistaminer) bør du ikke ta allergitabletter de siste syv dagene før testing. Dette fordi nøtteallergi kan oppstå som en klinisk allergi eller som en kryssreaksjon ved pollenallergi, særlig mot hasselnøtter og valnøtter, samt mandler og peanøtter. En klinisk allergi mot nøtter varer ofte livet ut. Ordet nøtt brukes ofte som en samlebetegnelse om frø eller frukter som kan være svært ulike botanisk sett.


Et utbredt eller langvarig urtikarielt utslett som kommer kort tid etter vaksinasjon kan varsle risiko for mer alvorlig allergisk reaksjon ved neste kontakt med allergenet. Hvis personen har behov for flere doser av samme vaksine, må risikoen for en kraftigere reaksjon ved neste dose vurderes opp mot risikoen ved å være ufullstendig vaksinert. Noen (5- ) med kumelkallergi reagerer med allergisjokk. Voksne som reagerer allergisk på kumelk, får mest plager fra tarmen. Men reaksjonsmønsteret er ikke helt typisk for en allergisk reaksjon.


Hjertebank og kløe passer, det samme gjør pustebevær. Det første som pleier å inntreffe ved en alvorlig allergisk reaksjon er kløe, oftest enten i nakke, hendene eller evt i munnen. Munnen kan hovne opp, og det kan tilkomme rødfarge over hele kroppen. Hvis du plutselig bli kløende og begynner å bryte ut i elveblest hvor som helst på kroppen din, kan det oppstå en allergisk utslett.


Hvor lang tid en allergisk utslett vare? For folk flest, er en allergisk utslett best unngås ved å styre klar av hva som utløser det. Allergisk reaksjon er en overfølsomhetsreaksjon som følge av at kroppens immunologiske system reagerer på stoffer fra miljøet utenfor kroppen som vanligvis ikke er sykdomsfremkallende (allergener). Alle slike overfølsomhetsreaksjoner der immunsystemet deltar, betegnes som allergi uansett typen immunologisk mekanisme.


Får du en allergisk reaksjon bør du undersøkes og behandles av lege. Ikke- allergisk utslett. Blekhet, uvelhet eller besvimelse etter vaksinasjon kan forekomme, og skyldes nesten alltid ubehag i forbindelse med injeksjonen eller situasjonen.


Kvalme kan forekomme f. Dersom den blålige misfargingen hadde skyldtes en blødning ville fargen være endret til gult nå. Det typiske er at man får en kraftig reaksjon etter vepsestikk selv om man ikke er allergisk mot det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg