mandag 11. august 2014

Narkotika under svangerskap

Få informasjon fra fagfolk her! Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


Bruk av narkotika i svangerskapet kan føre til utviklingsforstyrrelse av fosterhjernen, og til abstinens hos barnet etter fødselen. Mange stoffer fører også til økt risiko for svangerskapskomplikasjoner. Det setter deres pasient under ubehagelig gransking og kompromitterer deres doktorgradssammenheng. Legen din skal være din partner, ikke din forfølger. En positiv narkotika skjerm betyr at de må bringe sosiale myndigheter inn i deres forhold.


Narkotika i svangerskapet gir nevropsykologiske skader. Barn som er utsatt for narkotiske stoffer i svangerskapet har flere nevropsykologiske skader enn barn som er utsatt for alkohol i svangerskapet. Alkohol er mer skadelig enn narkotika under svangerskapet. En stor norsk undersøkelse viser at alkoholmisbruk under svangerskapet får store konsekvenser for barna.


Planlegger man å bli gravid bør man avstå fra å nyte alkohol, sier Knut Dalen ved UiB. Hvis du har brukt narkotika. Hver dag som du lar være å bruke narkotika , bidrar du til at barnet får en god start.


Har du spørsmål eller bekymringer, snakk med jordmoren eller legen din. I de fleste tilfellene går nok dette bra. Det er ikke så lett å undersøke potensielle skader under svangerskapet, men enkelte misdannelser lar seg definere via ultralyd.


Røyking under graviditeten øker risikoen for abort, dødfødsel, og barnet blir generelt svakere enn om du ikke røyker. Selv om du slutter å røyke flere måneder ut i svangerskapet, kan det å slutte ha en positiv effekt. Forskerne mener at også medisinsk bruk av cannabis bør unngås under graviditet, ifølge ki. Vi har alltid trodd at cannabis under graviditeten hadde innvirkning på utviklingen av fosterets hjerne, men vi hadde ikke innsikt i mekanismene.


Med denne studien kan vi begynne å gi svar på hvorfor og hvordan hjernen påvirkes, sier Harkany. Rusmidler i graviditeten inkluderer alkohol, legemidler og narkotika , både legale og illegale stoffer. Det å drikke alkohol under svangerskap er et evig tema. Et tema som popper opp med jevne mellomrom og skaper diskusjon.


Det er vel ikke en gruppe i samfunnet som får flere rå mer eller mindre skremmende, enn gravide. Andre rusmidler kan tildels være meget skadelige, både for mor og foster. Opioider kan gjøre fosteret til avhengig av det samme mor bruker. Se mer om dette også i artikkelen under.


Svangerskap , fødsel og barsel. Uønskede hendelser under svangerskap , fødsel og barseltid. Assistert befruktning med donorsæd. Jeg røkte aldri mye ellers heller. Det er nå mange år siden jeg sluttet å røyke, og hadde ganske sikkert aldri fortalt dem om dette, hadde det ikke vært for en hjelpsom slektning som ønsket å opplyse dem om mine tidligere synder.


Mine barn veide henholdsvis og kg ved fødselen, ukompliserte svangerskap og fødsler. Det har vært en fantastisk utvikling i holdningene til alkohol og svangerskap blant Norges befolkning. Nå er det langt færre som mener det samme, sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg