fredag 8. august 2014

Hvor stort bilbur trenger hunden

På denne måten beregner du hvor stort bur din hund trenger. Hver hund må minst ha følgende plass: Lengde= hundens lengde fra nesespissen til livmorhalsbenet når hunden er i normal stilling, ganger 10. Liggeplass: Stedet hvor dyret legger seg ned for å hvile. Her i huset brukes ikke bur, har aldri gjort det.


Hvor stort bilbur trenger kleinspitz.

Skal hente meg ei Jämttispe i slutten av januar. Vil ha et bur som kan brukes også når hunden har blitt voksen. Håper det kanskje er noen hundefolk her inne som kan svare meg. Et godt valg til deg som ikke vil gå på kompromiss. Bilburet skal være stort nok til at hunden får reist seg, snudd seg og lagt seg.


Helt greit, og god nok plass. Mange bruker derfor gjerder, kompostbingevegger eller annet for å stenge av et område i huset hvor hunden kan oppholde seg dersom man ikke ønsker å la den gå fritt rundt mens den er alene hjemme eller om natta.

Dersom hunden trives godt i bur må den gjerne ha et bur den kan ligge i, men da må døren være åpen eller fjernet. Et skikkelig bilbur skal være korrekt størrelse for å gi best mulig sikkerhet i et sammenstøt. Et altfor lite bur kan være en ukomfortabel opplevelse for hunden , og den vil være redd for å bruke det. Buret skal soves i på natten.


Altfor stort bur er heller ikke optimalt siden du også må tenke på at buret skal passe i bilen. Herkules 4Pets er vårt favorittmerke. En hund på kilo vil ha flere hundre kilos kraft i et sammenstøt.


Her sikrer du altså hunden ved å gjøre alt du kan for at den ikke skal bli skadet, og du fjerner en risiko for menneskene i bilen. Tenk på at hunden skal kunne ligge i en naturlig stilling og kunne bytte liggestilling slik at den kan regulere temperaturen. Spesielt gjelder dette valper, unghunder og eldre hunder , som trenger mellom – timer hvile i døgnet. En hund som får for lite søvn eller stadig blir forstyrret, kan bli utrygg, sliten og gretten.


Gulliver reisebur til hund i hardplast med metalldør. Et solid bur som passer fint til reise og bilkjøring. Hunder trenger mye hvile og søvn. Kommer i tre deler, og klikkes enkelt sammen.

Faste bilbur koster mer men er meget sikre i ulykker. Dersom du kjøper bur til valpen og ønsker å bruke dette buret også når hunden er voksen, blir burdet fort så stort at valpen vil bli liggende svært ustødig. Størrelsen på hunden har størst betydning i hverdagen. Stor eller liten rase?


En liten hund på under kg kan du stort sett ta med deg overalt inkludert inn i flykabinen på reise. En liten hund får plass i et lite bur som kan plasseres hvor som helst i bilen, den tar liten plass i huset og matbudsjettet blir minimalt. Det kan være like stor utfordring med dyr som med barn på biltur.


De trenger god og sikker plassering i bilen, samtidig som det er viktig med pauser, drikke og riktig næring. Det er ingen spesifike lover om sikring av hund i bil, men man må sikre all last forsvarlig, dette innebærer også hunder , katter og andre dyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg