onsdag 6. august 2014

Alkohol første trimester

SIDE2): - Jeg syns det er lettere å berolige kvinner som har drukket alkohol de første tre ukene av et svangerskap, sier forsker og barnelege Astrid Alvik til Side2. Hun mener mørketallene er. Svangerskapet består av tre trimester. Det første trimester regnes fra uke 0-i svangerskapet.


Det er vanskelig å vite akkurat når befruktningen fant sted og derfor regnes selve befruktningen fra den siste mens, første dag. Alkohol er spesielt giftig for hjerneutviklingen. Barnet kan få alvorlige misdannelser, lavere intelligens, ADHD eller bli født for tidlig om mor drikker alkohol i svangerskapet.


Men jo før jo bedre. Drikker gravide alkohol i første trimester fordi de ikke er kjent med retningslinjene? Jeg har ikke kunnskap om i hvor stor grad kvinnene er godt nok opplyst, men ettersom de aller fleste () kutter alkoholen etter uke i svangerskapet så tror jeg de fleste er klar over og tar hensyn til dette.


Alkohol første trimester

Hvis du lar være å drikke alkohol allerede når du planlegger å bli gravi gir du barnet gode vekst- og utviklingsmuligheter helt fra starten av. Det finnes ingen sikker nedre grense eller et trygt tidspunkt for alkohol i graviditeten. Mange har derfor drukket alkohol uten å vite at de var gravide.


Ifølge Actis-undersøkelsen hadde prosent med høy sannsynlighet drukket alkohol tidlig i graviditeten, før svangerskapet ble oppdaget. Graviditetsperioden deles i tre trimestre, der det første trimester er de første ukene av graviditeten, andre trimester fra 12. De første åtte ukene av første trimester , hvor det snakkes om fosteranlegg eller embryoner, kalles også for den embryoniske periode.


Uke starter altså fra første menstruasjonsdag. Slik beregner leger og jordmor din fødselstermin. Med søskenkontroll sammenlignet vi emosjonelle og atferdsproblemer hos barn som har samme mor og som vokste opp i samme miljø– men som har vært eksponert for ulike mengder alkohol i første trimester , forteller Lund. Det viste seg at av kvinnene reduserte sitt alkoholforbruk.


Første trimester omfatter de første ukene av svangerskapet, andre trimester varer fra 13. Det fjerde trimesteret er barnets første levemåneder etter fødsel. I en ny studie, har forskere ved Folkehelseinstituttet og Universitetet i Oslo studert sammenhengen mellom kvinners alkoholkonsum i løpet av første trimester av graviditet og emosjonelle og atferdsproblemer hos barna når de er og år gamle. Til tross for myndighetenes råd om totalavhold i svangerskapet viser en undersøkelse at prosent av alle gravide drakk alkohol i første trimester.


Eg hadde første dag mens den mars,var ute og drakk rusbrus den april. Har gjort skikkelig dumt valgt igår. Samtale om alkohol I utgangspunktet er det ønskelig at kvinnen slutter å drikke alkohol når hun prøver å bli gravid. Det er ikke mulig å oppgi en trygg nedre grense for alkoholinntak uten fare for skader hos fosteret. Mange graviditeter er ikke planlagte og en del gravide har drukket alkohol før de visste at de var gravide.


Likevel er det aldri for sent å stoppe og drikke. I løpet av de første ukene er allerede nervesystemet i utvikling, og alkohol kan skade allerede da. Det har lenge vært kjent at alkohol er giftig for fosteret, men ikke alle gravide har vært klar over det.


En svensk kilde angir at erfaringen med bruk av olanzapin under graviditet er begrenset, og ved behandling bør dosen være så lav som mulig, men aller helst bør olanzapin unngås under graviditet. Eksponering i første trimester er ikke indikasjon for svangerskapsavbrudd (9). Effekten av å drikke etter første trimester av svangerskapet Den amerikanske Surgeon General har gjort offisielle uttalelser om bruk av alkohol under graviditet, selv skrive advarsler på noen alkohol etiketter. Føtalt alkohol syndrom. Magesmerter ved graviditet.


Aktuelt for andre og tredje trimester : Andre trimester varer fra uke frem til uke 28. Tredje trimester varer fra uke og frem til fødselen. Blir barnet født i tredje trimester vil det normalt overleve selv om det er for tidlig født. Hvor mye er det vanlig å legge på seg når man er.


Dette blir det første møtet med det lille knøttet, og en fin opplevelse også for den blivende pappaen som kanskje først nå får et forhold til det som skal skje. Uke 19: Nå kan du definitivt vinke farvel til midjen for en stund. Jeg drakk første gang når min gutt var mnd gammel, men jeg ammet ikke pga for lite melkeproduksjon. De første trimester symptomer på graviditet kan være sjokkerende for førstegangsfødende kvinner som ikke er forberedt på morgenen sykdom som kan vare hele dagen, den varierende hormoner som forårsaker humørsvingninger og de endringene som begynner umiddelbart å kroppen sin som brystkreft hevelse og mørkere av areolas.


Og jeg kan dessverre ikke fortelle deg at jeg har en magisk trylleformel som gjør trimestere magisk og flott. Her kommer mine tips til 1. Forskningsfunn fra prosjektet viser at svært få (kun ) av deltakerne fulgte myndighetenes råd om å avstå fra alkohol fra de planla å bli gravide. I første trimester , kan en mor føler konstant sliten eller kjøre ne og det er viktig at hun tar vare på seg selv i løpet av denne tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg