onsdag 13. august 2014

Dikt til voksen sønn

Som moren trøster sin sønn ,. Og dypt i hjertet du alltid bærer din sønn med glede og kjærlighet. En sønn er LIVET, for han du nærer så mange drømmer i hemmelighet. Nok eit lys skal blåsast ut, du blir snart ein vaksen gut, åra har gått i slik ein fart, og vi har vore med deg heilt frå start. Noen som sitter på slike dikt ?

Har to eldre sønner , hver av dem har et dikt jeg har funnet innrammet over senga, fra mamma til sitt barn (11-åringen vil absolutt ha det på gutterommet, tror de syns det er veldig koselig og godt) Ganske dype, pene dikt. Nå prøver jeg å lete frem til tredjemann, fo. Det er viktigere ting som gjelder. Min eldste sønn skal konfirmeres i dag og en stolt far vil gjerne gi ham noen ord med i overgangen fra ungdom til det voksne liv. Dette er en stor dag for oss alle.


Konfirmasjonen markerer et skille i livet ditt, selv om det kanskje ikke er noe du legger merke til umiddelbart. Tenk om du ennå var et barn.

Hvor mye lettere hadde det ikke vært da tro? Selvsagt for min del. Jeg hadde kunnet være sammen med deg hele tiden. Puslet rundt deg og gitt deg alt du ville ha. Akkurat som da du var liten, og syk.


Du vet en person er spesiell når vedkommende kan få deg til å smile uansett hvilket humør du er i. Du møter tusenvis av mennesker gjennom livet som du ikke føler at du har noe som helst til felles med. Så møter du den ene spesielle personen, og livet ditt er endret på et blunk. Hva ser du søster i din stue? En gammel, sur og beværlig frue, usikker på hånden og fjern i blikket, litt griset og rotet hvor hun har ligget. Du snakker høyt, men hun hører deg ikke, hun sikler og hoster, har snue og.


Nå er det din tur til å feire at det er lenge siden du ble født. Vinen gjør underverker. Neste gang du tenker på vakre ting, så ikke glem å tenke på deg selv.


Du er kanskje ikke så ung som du var i går, men yngre enn du kommer til å bli i morgen. Han vokste til han var blitt en voksen mann.

Han flyttet hjemmefra til en leilighet. Men noen ganger, om kvelden når det. Dersom alle lysene i sønnens. Fordi dette kommer du til å forstå når du en gang får egne barn, at det er så smertefullt å holde det mennesket du elsker mest i hele verden og vite at en dag skal du miste det. Naturen er så skjør og foranderlig, og det er ikke til å tåle.


Men kanskje kan det gjøre oss bedre til å ta vare på øyeblikket, alt vi har, her og nå. Lille meg Flørter med forumet. Et par gode tanker jeg sender din vei, for dette er dagen vi gjør stas på deg, med de egenskapene som i deg bor, er du for meg verdens beste mor. For deg som bare ønsker et lite dikt til å ha på et dåpskort, har vi laget en liten samling dikt her.


Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale. Jeg anbefaler at du skriver en liten innledning til diktet , og på Munter. En samling av flere av slike dikt til konfirmasjon kan du kjøpe i nettbutikken Munter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg