tirsdag 5. august 2014

Barn hoste om natten

Dersom du gjentatte ganger får hoste om natten , eller etter fysisk anstrengelse. Dette kan være et tegn på astma. Dersom du har et lite barn som får hosteserier som kommer raskt etter hverandre, etterfulgt av en pipende lyd.


Barn hoste om natten

Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Enkelte ganger skyldes hoste en sykdom som kan eller må behandles. Det som gjør diagnostiseringen litt vanskelig er at virusutløst, langvarige luftveisinfeksjoner kan ha mange av de samme symptomene som astma hos barn. Oftest vil dette være tørrhoste.


Det vil si at det ikke er noe slim som kommer opp ved hosten. Luftveisinfeksjon, blant annet rhinitt, sinusitt, laryngitt, akutt bronkitt og pneumoni. Ofte periodevis hoste om natten. Det er kun på natten det kommer.


Barn hoste om natten

Får så vondt av henne! Hun hoster og hoster. Jeg har selv blitt forkjøla nå, og jeg vet jo hvor sårt det blir i brystet og halsen. Men hvorfor hoster hun kun på natten ? Er det vanlig å kun hoste på natten ? Dyp klingende hoste i serier, eventuelt med kiking i inspiriet. Apnéperioder hos spedbarn.


Modifisert form hos vaksinerte. Tørrhoste i katarrstadiet. Koplikske flekker ved molarene på bukkale gingiva. Aktuelt hos ikke-vaksinert barn. Fremmedlegeme i luftveiene.


Umiddelbar kraftig hoste og dyspné. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten. Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom. For foreldre kan det være fortvilende å høre at barnet ditt er plaget av kraftig hoste. Langvarig hoste hos barn.


Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma. Da bør foreldrene ta kontakt med fastlegen, slik at barnet blir utredet videre, sier Hermansen. Min lille pige på år blev forkølet med hoste og snotnæse.


Der er ikke længere feber men hun hoster stadig nu efter uger især om natten , og det lyder ret slemt. Spesielt barn under skolealder kan bli tunge i pusten ved forkjølelse. Barn hoste om natten SPØRGSMÅL.


Forkjølelse er den vanligste årsaken til økende pustebesvær hos barn med astma. Barnet orker mindre eller trekker seg vekk fra aktivitet, og blir fortere sliten enn ellers. Hele prosent av all langvarig hoste hos voksne skyldes kikhoste. Allmennlegen legger til at det er viktig å huske på at noen typer medisiner som brukes mot for eksempel høyt blodtrykk og hjertesvikt, også kalt ACE-hemmere, kan gi tørrhoste som bivirkning.


Barn hoste om natten

Så snart et fremmedlegeme kommer dit vil hosterefleksen gjøre seg gjeldende. Alt fra spedbarn til barn og voksne, til og med en hun kan ha hoste. Noen barn kan oppleve å blø neseblod om natten.


Ifølge barnelegespesialisten skyldes det også her som oftest nesepilling eller at barnet har slått seg i eksempelvis sengekanten, men at neseblødninger oftere kan forekomme om natten fordi slimhinnene i nesen blir tørre og lettere rives opp ved nesepilling eller små slag. Hvordan føles astma hos barn ? Hoste - kjerringråd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg