fredag 1. august 2014

Kalorifattig pålegg

Havregrøt med vann = kalorier. Kokt skinke, pålegg i skiver = 1kalorier. Cottage cheese = kalorier.


Det viktigste er å spise variert, men til hverdags anbefaler jeg å gå for fiskepålegg som for eksempel makrell i tomat og egg for å velge de mest næringsrike påleggsvariantene. Avokado er også et godt alternativ til pålegg for å få i seg mer frukt og grønt. Gulost og magre kjøttprodukter er også greie påleggsvalg.

Dropp brunosten, velg heller andre pålegg. Mange spiser brød med pålegg hver dag, gjerne flere ganger om dagen. Det finnes knapt noe mer norsk enn en brødskive med smør og brunost.


Kommer an på hva du mener med sunt pålegg. Om du er ute etter å gå ned i vekt, men samtidig spiser mye brødmat så er anbefalingen å spise pålegg med lite fett og kalorier. Som kyllingskinke, ost med lite fett (Vitaosten er faktisk veldig god!), bruke grønnsaker som tomat og agurk på skiva, cottage cheese med krydder og urter på.


Walden Fruit spread er et lavkalori (kalorifritt) pålegg som passer utmerket som pålegg på brødskiven, på proteinpannekaker og protein muffins. Bland det inn i kesam, eller legge det på toppen så har du en kalorifattig men fortsatt et utrolig smakfullt målti høyt på protein, lavt på karbohydrater og kalorier.

Velg mellem 1forskjellige måltider som alle er tilpasset I FORM-kuren - perfekt slankemat. Røren skal være litt tykk, så tilsett litt og litt havregryn til du kan forme røren som boller. Legg bakepapir på et stekebrett og stek rundstykkene på midterste rille i ovnen i cirka 9-minutter. Dersom du vil ha pålegg på rundstykkene kan de med fordel presses flate på stekebrettet, husk da å beregne kortere steketid. HEIMELAGA KNEKKEBRØD MED PÅLEGG.


Du trenger dl sammalt rug, grov dl havregryn, lettkokt dl grovthakkede mandler dl kruskakli dl sesamfrø dl linfrø dl solsikkekjerner Valmuefrø ts salt dl vann. Framgangsmetode Bland sammen alle ingrediensane til ein tjukk røre, og la den svelle i minutter. Man kan unngå dette ved å redusere mengden sukker i frokostmåltidet og i stedet øke mengden protein.


Hvis noe søtt om morgenen er helt nødvendig for at du skal spise frokost anbefaler jeg at du eventuelt tar en halv brødskive med søtt pålegg og resterende med proteinrikt pålegg , sier Brochmann. Hvor mange kalorier det er i gjennomsnittlig stor softis? Hva med en brødskive med smør og pålegg ? Finn ut med denne hendige tabellen. Les også: Kalorifattig mat Kalorifattig pålegg.


Hvilket pålegg du velger kan også ha stor innvirkning på antall kalorier per dag. Når en regner det sammen over lengre perioder blir også konsekvensen av enkelte valg tydeligere. Mange studier viser at det å hoppe over måltider ikke er så lurt for deg som vil ned i vekt.


Tvert imot er det svært viktig å ta seg tid til frokost hver morgen.

Pålegg av fet fisk, som for eksempel makrell i tomat eller varmrøkt laks er et godt tips i matpakka. Fet fisk er også en god kilde til vitamin som bidrar til å opprettholde immunforsvaret og holder deg frisk. Vitamin D bidrar også til at vi har en normal kognitiv funksjon, det vil si måten vi bearbeider informasjon på, husker og lærer.


Om vann ikke er et alternativ for deg, kan du i det minste vurdere et kalorifattig alternativ. Bruk også gjerne fisk som pålegg. Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Nydelig med pålegg på! Fleire søtpotetoppskrifter, blant anna rundstykker og scones finner du også i arkivet.


KJØLESKAPSGRØT – oppskrift blant anna HER. Lag kvelden før i eit glass eller matboks, og putt med deg i veska når du går ut døra! Oppbevar i kjøleskap om du har det på jobben, og nyt kjøleskapsgrøt til lunsj.


Hvilken mat gir deg den mest varige metthetsfølelsen? Vi har spurt seks kostholdseksperter. Den lille røde er også kalorifattig – med kun kilokalorier per 1gram. Dessuten inneholder den bare halvparten så mye karbohydrater sammenlignet med poteten, og kan derfor være gunstig for den som passer vekten. Det er ikke rart at rødbeten anbefales av kostholdseksperter verden over.


Grovbrød med minst tre fylte felter på Brødskalaen, med mye pålegg som ost, skinke, egg eller makrell i tomat og med grønnsaker som pynt. Hell over naturell yoghurt eller skummet melk. Eventuelt bær i tillegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg