tirsdag 19. august 2014

Gravid uke 35 nedpress

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Gravid med nummer to spør eksperten: Hei! Men fra i går har jeg også hatt nedpress og enda mer kynnere selv når jeg er helt i ro.


Har levert urinrpøve hos le. Etter fødselen vil basalnivået av prolaktinutskillelse gå ned til ikke- gravid nivå over noen uker. Kjenner meg veldig godt igjen. I tillegg har de blitt vondere, og den derre mensmurringen er veldig til stede.


I tillegg har jeg en del stikking og nedpress i underlivet. Jeg er uker på vei. De fleste vil merke kynnere først etter 20. Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense.


Kynnere kan være ubehagelige, men skal aldri være smertefulle. Kynnere er en helt normal del av svangerskapet, men de skaper likevel bekymringer for mange gravide. For hva er normalt, og hva er ikke normalt? Og hvordan skal man vite forskjell på kynnere og rier - eller enda vanskeligere, for tidlige rier? Hun lurte på om jeg kjente nedpress , og da jeg beskrev hvordan jeg følte det, bekreftet hun at det var nok nedpress jeg kjente.


Og jeg fødte prematurt. Gutten vår kom i uke 3 men helt frisk. Magen din er nå kanskje på det høyeste nivået i hele svangerskapet. Det innebærer at du kan føle at det er vanskelig å puste dypt ned i lungene, og at det liksom ikke er plass til maten du spiser.


Trøst deg med at babyen snart synker ned i bekkenet, om den ikke allerede har gjort det. Magen blir stadig større og det er vanlig at du føler deg andpusten. Kroppen forbereder seg til fødsel ved at det kommer flere kynnere. I uke er proporsjonene mellom hode, bein, armer og kropp nå slik de vil være ved fødselen. Lungene er nesten ferdig utviklet.


Barnet har likevel best av å være i mors liv i ytterligere noen uker. Det var vel omtrent som forventet: det er ikke så mye man kan få gjort med det faktum at bekkenet har blitt løsere og nervene blir irriterte. Nedpress følelse er ganske vanlig i slutten av svangerskapet. Ettersom fosteret vokser og gir mer tyngde, kan denne følelsen av at barnet presser nedover i skjeden komme. Har hatt endel kynnere i lange tider, men de har aldri vært vonde så det er jo greit.


Men de siste par dagene har kynnerene flyttet seg bakover til korsryggen, og det gjør vondt. Hyppigere kontroller Fra og med uke kommer jordmora til å ville treffe deg hver uke. Jordmora eller legen vil også kontrollere blodtrykket ditt og sjekke at du ikke har protein i urinen.


Høyt blodtrykk og protein i urinen er potensielle varselssymptomer på svangerskapsforgiftning, en tilstand som kan være farlig for både deg og ditt barn under graviditeten. Smertefulle regelmessige kynnere. De varer i ca15sek til ca2min, med pauser alt fra 3min til 7min.


Har ett barn som nå er 4år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg