mandag 25. august 2014

Farlige blåmerker

Blåmerker sammen med andre symptomer bør sjekkes. Også Anders Waage, ekspert på blodsykdommer og professor ved Institutt for klinisk og molekylær medisin ved NTNU, forteller at de aller fleste blåmerker er helt ufarlige. Det gjelder for eksempel blåmerker på mage og rygg.


Noen får lett blåmerker. Hvorfor blåmerker på kroppen uten grunn er farlige Utseendet til blåmerker på kroppen fra slag, traumer eller sterkt press er et vanlig livsfenomen. På skadestedet brenner kapillærene, og blodet siver inn i det omkringliggende vevslaget og danner et blåmerke. Personer som bruker blodfortynnende medikamenter får lettere blåmerker. Blodet blir tynt og det skal ikke mye til før hudblødninger oppstår.


Det er helt normalt å ha blåmerker både her og der på kroppen, sier Steinert. Det at aktive treåringer får en del blåmerker er helt normalt. Men hvis det skulle dukke opp gjentatte uforklarlige blåmerker , eller gjentatte blåmerker på unormale steder av kroppen, kan det også hos barn være greit å få tatt en blodprøve. Proteinmangel kan også gjøre at blåmerker kan utvikle seg lettere og vare lenger. Andre tegn på proteinmangel er tretthet, riller på neglene, opphovnede ankler og kramper.


De farligste dyrene for mennesket Listen over verdens farligste dyr drypper av blod og gift. Men det er ikke alltid de største dyrene som er de farligste for oss mennesker. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Ofte kan man observere en slik situasjon.


Etter å ha mottatt blåmerker , tror offeret at alt vil passere, det er ingen åpne sår, det er ikke nødvendig med dressing, og smerten, som det antas, vil etter hvert passere. Kjennetegn på blåmerker. Det finnes sykdommer som gjør at man lettere kan få blåmerker. Dette skjer imidlertid bare med svært alvorlige eller sjeldne sykdommer. Når det gjelder å ikke få nok vitaminer, kan det også gjøre deg mer utsatt for blåmerker.


Ethvert støt kan markere huden din. Det gir seg utslag i mystiske blåmerker på beina. Så sikkert lurt å gå til legen. Det kan være tendenser til betennelser i munnen og barnet kan noen ganger få feber.


Det er klart at alle foreldre frykter denne sykdommen som utvikles meget hurtig. Da kan blødningene bli vanskelig å stanse og du kan få blødninger fra hud og slimhinner uten noen spesiell årsak. Men dessverre finner det også farlige blodpropper, som motsatt setter livet ditt i fare. Helsemagasinet Prevention har samlet en liste over varselstegn man burde være oppmerksom på, og som kan tyde på at man er rammet av den farlige typen. Jeg gled på baderomsgulvet i går og klarte å slå meg hardt i armen i en skuffe som stod litt oppe.


De gjør vondt ennå og jeg har en varm følelse der. Begynte bare å lure på om slikt på noen måte kan være farlig? Det må jo ha litt sprukket noen.


Vær obs på unormale blåmerker i huden, neseblødning eller blødning fra slimhinner. Kontakt legen din eller apotek hvis du har spørsmål eller er i tvil om riktig legemiddelbruk. Dette kan være tegn på økt blødningstendens.


Les alltid pakningsvedlegget nøye. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner på resept, kan du bestille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg