tirsdag 5. august 2014

Tur med spedbarn

La deg friste av våre fantastiske opplevelser i land over hele verden! Eg kan signere det virrma skriv. Skaff deg ein ergonomisk korrekt bæresele, så treng du ikkje å bekymre deg for barnets belastning.


Om babyen er liten vil den gjerne sove store delar av turen (minste mi sov 3-timar i slengen på tur i bæretøy dei første vekene), men om babyen blir utålmodig må ein sjølvsagt stoppe og ta ein pause. Vi prøvde oss for første gang nå med en på mn og et tips til er å ta med et pled ull eller fleece. Når bebisen vil amme litt på natta, sove litt i soveposen til pappa eller mamma, var det utrolig kjekt å ha et pledd lett tilgjengelig for å bre over de delene som hang på utsiden av soveposen.

Spedbarn regulerer temperaturen dårlig. De kan raskt bli kalde og raskt bli overopphetet. Kjenn på barnets rygg for å finne ut om barnet er passelig varmt. Husk å ta av tepper og lignende hvis barnet er vinterkled og dere for eksempel går inn på et varmt kjøpesenter. Det er helt greit å ta med et nyfødt barn ut på tur.


Herlige, morsome og lærerike erfaringer! Med spedbarn på tur ! I slutten av April ble vi foreldre for første gang til en vakker liten jente. Da jeg gikk gravid gledet jeg meg til alt vi skulle få dele med vår lille datter.

I Mumbai var det genialt å ta en guida tur for å få med seg attraksjonene for deretter neste dag å dra ut på egenhånd bare for å oppleve byen. Ynglingsbildet vårt, utsikt fra cruise skip mot Mumbai. Det er deilig med en god skitur når været tillater det, og mange barn setter stor pris på å få bli med. For de minste er pulk et godt alternativ, og så lenge de har det bra kan de ha stort utbytte av turen.


Her kommer noen punkter som du bør passe på når du skal ta med barna ut på tur i pulk. Oslo kommune går til og med så langt, at de fraråder bruk av pulk. Personlig mener vi, at det fullt forsvarlig å ta med spedbarn på tur i pulk, og at det er utrolig mye hysteri rundt dette tema.


For å gjøre en tur med den lille så hyggelig som mulig må du være forberedt. Tross alt handler turer om forberedelser og planlegging. Ta kontrollen så mye du kan. Vi er imidlertid klar over at mange ting vil være utenfor din kontroll når det gjelder barn. Husker ikke nøyaktig hvorfor, men det står i allefall i fødselslege Gro Nylander sin bok.


Eller så var det Mamma For Første Gang. Reiser man på egenhånd kan man gjerne få det mye billigere men man bør da bruke litt tid på å sjekke reisemålet, taxi priser osv. Så lenge vi reiste med ett lite barn følte vi det tryggere med arrangerte turer. Båten lå tre hele dager i Mumbai. Den første dagen tok vi en guidet tur arrangert av cruise selskapet.


Eventyrlandet er ikke bare for de små, men det er også en perfekt tur for alle aldre. Du kan vandre gjennom hele fornøyelsesparken og utforske alle de spennende butikkene og restaurantene i området.

En tur til et av verdens mest kjente fornøyelsesparker er noe alle barn drømmer om. Gutta fikser middag. Siden vi kom sent fram til teltplassen og dette var første telttur med begge ungene gjorde vi det veldig enkelt og hadde med Real Turmat. Det smaker godt og tar heller ikke så mye plass i sekken. Jeg er veldig glad i lage god mat på tur , men avogtil er det lurt å gjøre det litt enkelt.


Ta en tur opp og ned i gangen for å få en liten pause, når skiltet med Fest setebeltene er slått av. Ikke vær redd for å be kabinpersonalet eller personen ved siden av deg om hjelp, særlig hvis du er alene som voksen. Akka er selvsagt med på tur og setter pris på at vi endelig er ute å går i skogen :) Hun har også fått seg en runde på hundeslippet nede ved semsvannet, så hun er rimelig fornøyd. Hun er fortsatt litt småsjalu på Mr.


F da, men det er kanskje ikke så rart når hun er vant til å få all oppmerksomheten vår. Så klart det går an å reise med en baby! Her får dere nyttige tips til alt dere må huske på for en god ferie med spedbarn - med alt fra reisemål, overnattingsste flyreisen og pakkelisten til hvordan dere bør legge opp dagen. Barn er regnet som spedbarn opp til fylte år både på innlands- og utlandsruter. Fra og med 2-årsdagen er altså barnet ikke lenger regnet som spedbarn.


På utland betaler spedbarn av voksenbillett. Går jeg tur er det mye nedpress, og magen er konstant hardt, som en konstant kynner. Maksimum personer, inkl. Minimum opphold netter.


Prisen forutsetter personer i feriehuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg