onsdag 13. august 2014

Sukker knekk

Ha smør, sukker , sirup og kremfløte i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la småkoke uten lokk under stadig omrøring (bruk en tresleiv eller skje) i ca - min. Knekken er ferdig når massen består følgende karamellprøve: Ha kaldt vann i et lite glass. Slipp nedi en liten dråpe med karamellmasse.


Disse ble laget i går kvel og nå er det nesten tomt. Samme oppskrift kommer til å bli brukt for å lage brente mandler.

Knekken smaker skikkelig søtt, men ikke sånn sviende søtt som knekk av sukker. Ikke smaker det kunstig eller isende heller. Og selv om det er Elisabeth som har kommet med oppskriften velger jeg å dele den her: dl. Knekk er rett og slett smeltet og brunet sukker som kan blandes med forskjellige nøtter. Min variant er med salte peanøtter.


Skikkelig godteri, eller suggel som min pappa kaller det. Skal lage en sjokoladefondant, og i den skal det være pistasjeknekk. I oppskriften står det at man skal smelte sukkeret til karamell, og så ha i pistasjenøttene.


Sukkeret mitt smeltet, men så ble det bare hvite sukkerklumper av det!

Fikk dem ikke til å smelte igjen, og resultatet ble svidde pista. Knekk , altså smeltet sukker , er for mange en fast ingrediens på kjøkkenet i tiden før jul. Vinn store premier i desember: Meld deg på Vi i villas julekalender! Men når pepperkakehuset er ferdig limt og sukkeret stivnet til en knallhar ugjennomtrengelig masse - hva gjør man da?


Ha i sukkeret , bland det sammen slik at det blir en bløt masse. Hell deretter melka oppi og la det fosskoke mens du rører så og si hele tiden. Ordne klar en tallerken som du fukter litt.


Til slutt blir massen brun, hell det over på tallerkenen, og rør til det blir biter av det. Sukkeret blir veldig varmt, så her bør jobben gjøres av en voksen. Det er lurt å montere pepperkakehuset på et brett eller en fjøl, så blir det enklere å flytte det rundt etter at det er ferdig bygget. Slik lager du knekk : Knekk lager du enkelt ved å smelte 2gram sukker i en kjele til det er gyllenbrunt.


Du trenger ikke røre. Med hjemmelaget karamellknekk kan du fikse flere julegaver i en smekk – eller knekk , da. Varm opp sukker til knekk i en jernpanne på svak varme.


La det smelte helt før du rører forsiktig. Huset bør settes sammen over bakepapir og pass på at du limer sammen formene i riktig vinkel. Vær forsiktig når du lager knekk , og ikke la barn delta i arbeidet, da sukkeret blir ekstremt varmt. Høy varme og god tålmodighet, så kommer det helt av seg selv etter en stund (pleier å ta 5-minutter før det smelter hos oss).


Når det smelter bør du skru ned til svak varme.

Finn ekte, modne kvinner som vet hva de vil ha i disse gratis dating sites! Ikke kast bort tid med dumme jenter! Møt ekte kvinner i premium-dating sites. Bland sukker , sirup, smør og fløte i en liten tykkbunnet gryte.


Spre røren utover bakepapir og la det stivne. Etter det har stivnet, deles det i biter. Hjemmelaget knekk , eller karamell, er alltid populært.


Bland kremfløte, sukker og sirup i en tykkbunnet vid kjele. Montering av pepperkakehus kan være en tålmodighetsprøve både for voksen og barn. Smeltede karameller er tingen når du skal montere pepperkakehuset.


Det kan være en viss fare for å brenne seg på smeltet sukker når du skal montere et pepperkakehus. Derfor er det god hjelp i at man smelter fløtekarameller istedenfor. Knekk er et karamellaktig godteri som består av sirup, sukker og fløte som kokes sammen og eventuelt tilsettes hakket mandel. Når blandingen har kokt sammen til en passende konsistens fordeles massen i små konfektformer hvor den får stivne.


Jeg har heller ikke tålmodigheten med melis, så har brukt knekk. Da tar du sukker i ei gryte og smelter det. Jeg tror du må la det ligge stille til sukkeret begynner å bli flytendes så kan du fosiktig røre og når det er rennende og brunt må du røre hele tiden.


Det man ikke får ut dekkes av vann, og man lar vannet koke i panna mens man rører med en tresleiv. Når alt sukkeret er oppløst i det kokende vannet, heller man det ut. Jeg har ikke så brennvarmt vann i springen, så jeg lar vannet renne en stund sammen med oppskummet zalo slik at ikke sukkeret stivner igjen i rørene mine.


Velkommen til Dansukkers verden av inspirerende oppskrifter. Husk å røre underveis. Knekk gir det aller mest solide resultatet, men det er lett å brenne seg på det varme sukkeret.


Pepperkakehus fra Snøfall – montering bilder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg