fredag 8. august 2014

Gravid smerter øverst i magen og ryggen

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Du har altså nå plager med smerter i øvre del av ryggen , og det kjennes tildels som en svie eller en følelse av å være sliten i ryggen.


Det varierer i intensitet.

Du har vært undersøkt av legen for dette, og fått til beskjed at det er muskulært. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Klarte ikke annet enn å ligge på siden å puste forsiktig.


Jeg er uker gravid og har lenge vært litt øm over ribbein og brystbein. I natt kom en voldsom smerte øverst i magen , bak høyre ribbein og brystbein. Etter dette, gikk det tilbake til normal ømhet.


Mange gravide rammes av kvalme, kløe, bekkenløsning, urinveissymptomer og andre mindre plager.

Jeg hadde smerter på samme sted med stråling bakover mot. Disse sitter som regel øverst i magen og kan stråle bakover til ryggen. Som oftest er det jevn, kraftig verk, som etter hvert sprer seg til hele magen. De fleste blir kvalme og brekker seg, og noen får feber. Enkelte ganger utvikler sykdommen seg videre med sirkulasjonssvikt, slik at tilstanden blir svært alvorlig.


Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet, og du har problemer med å puste, skal du være obs. Har du en historie med hjerteproblemer og hjerteinfarkt i familien, kan dette være en advarsel om at noe er på gang. Vær klar over at mange kvinner rammes av infarkt, og også yngre kvinner under år. For halvannet år siden begynte jeg å få smerter i ryggen og øverst i magen.


Smertene minnet litt om hol men det dekket altså hele ryggen under skulderbladene og ned til hofta og helt øverst i magen. Nærmeste jeg klarer å beskrive smertene er som om noen prøver å stramme et belte rundt meg slik at det føles ubehagelig å puste normalt. Alle disse forandringene kan være med og påvirke den normale kurven som ryggen vanligvis har, og det igjen kan innimellom gi ryggsmerter og plager. Trening Som gravid kan du selv passe på å være i passelig god form og trene regelmessig.


Snakk med jordmor, og oppsøk gjerne trening for gravide der du bor.

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Noen plasser finnes til og med. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Jeg er nesten uker på vei, og etter kvalmen gav seg har formen vært super!


Men de siste ukene har jeg begynt å få vondt øverst i. Gravide kvinner opplever dette ofte pga økt og mange ganger. Yoga, vanngymnastikk og svømming anbefales. Vedvarende ryggsmerter kan eventuelt lindres gjennom behandling hos fysioterapeut, akupunktør, osteopat eller kiropraktor. Ryggsmerter som kommer og går, kan skyldes kynnere, som noen ganger kjennes mer i ryggen enn i magen.


Spør jordmoren hvis du er usikker. Symptomer som hodepine, flimring for øynene, generell utilpasshet og smerter øverst i magen kan være tegn på en alvorlig svangerskapsforgiftning. Svangerskapsforgiftning kan en sjelden gang utvikle seg til fødselskramper (eklampsi) som er en livstruende tilstand for både mor og barn. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg.


Jeg har i de siste dagene spist litt løk og slik som jeg ikke tåler så godt,har gått bra samme dag men idag har jeg vondt i magen og masse luft. Samtidig har jeg vondt i ryggen ,litt høyere opp enn korsryggen,det stikker,er sliten og smerter. Nøj hvor er det bare dejligt med de her grupper.


Man tror nogle gange man er mærkelig med smerter og forskelige spørgsmål, men så læser man herinde at andre har samme problemer og man føler sig lige pludselig ikke så mærkelig. Har også haft ondt i ryggen øverst eller omkring midten på det sidste. Kink eller ribbelåsninger er plutselige og sterke smerter som oppstår tilsynelatende uventet uten ytre årsak eller direkte skade. Ofte har kinket underliggende årsaker som har utviklet feilfunksjoner i brystryggensmuskler og ledd over tid og så en dag hogger de til.


Akutte smerter er vanlig etter løft, vridninger, whiplash, slag eller fall. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Dette går som regel raskt over, men har man mistet mye væske og er medtatt bør man kontakte lege. Ikke sjelden er kvalme første tegn på at man har blitt gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg