torsdag 28. august 2014

Pavlova nyttårsaften

Pavlova nyttårsaften

Pavlova er en kake med bunn av marengs som er deilig og sprø utenpå og myk og seig inni. Topp den med krem og smak etter ønske. Klassisk vri med bær. Se oppskriften her.


Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Pavlova til nyttår – med gull, glitter og “stjerneskudd”!


Ferdigkjøpt marengsbunner er dekket med krem og vaniljekrem, og pynten er hjemmelagde ”stjerneskudd”. Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv! Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon.


Da jeg postet forrige innlegg med oppskrift på Sitron- og pasjonsfruktcur var det mange som sendte meg melding med spørsmål om hva man kan bruke denne nydelige kremen til. Vidunderlig, søt og eksotisk drøm av en kake! Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften.


Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering. Denne oppskriften passer til ca. Planlegging er alfa og omega. Snart er det tid for mai og festkakesesong - hvilket også betyr Pavlova -sesong!


Er det en kake det bakes mye av i mai her i Norge, så er det Pavlova ! Det er jo slett ikke rart, for en lys og lett marengskake med krem og friske bær og frukt er jo lett å like for både store og små. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer. Rett og slett nydelig! Varier kremen på Pavlova etter ditt eget ønske. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.


Marengskaker er skikkelig i vinden for tiden, så hvorfor ikke lage verdens mest berømte marengskake til 17. En ekte Pavlova skal være høy og bugne av krem og bær! Marengsen er sprø utenpå og bløt og litt seig inni.


Pavlova nyttårsaften

Pavlova med krem og friske bær er en fryd for øyet og ganen. Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien og. Inviter gjester til en ordentlig treretters nyttårsmeny på nivå med en topprestaurant. Sats på retter du har laget før og føler at du mestrer.


Gi gjestene det lille ekstra på nyttårsaften. Her har vi samlet de beste forretter, hovedretter og desserter. Da skal det nye året feires!


På de neste plassene fant vi riskrem som prosent foretrakk, multekrem med prosent og annet med prosent. I den sistnevnte samlekategorien var alt fra karamellpudding, sjokolademousse, sjokoladefondant og Dronning Maud-pudding til pavlova , kransekake, sitronpai, pannacotta og Crème Brûlée. Pavlova -bunnen kan du lage i forveien, og så er det bare å lesse på med deilig vaniljekrem,. Her finner du forslag til forrett og dessert til nyttårsaften.


Desserten er en klassiker på julaften og nyttårsaften. MATGLEDE on TRINES MATBLOGG… Med Mutti hermetiske tomater i huset har du alltid et godt utgangspunkt for mange deilige retter. Og denne sukkerfrie varianten kan til og med nytes med god samvittighet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg