tirsdag 5. august 2014

Hvor har lynet slått ned

Lynnedslagene avtar mye når monsunen først kommer. Les også: Dør fisken når lynet slår ned i havet? Norge oppfører seg. Se hvor lynet slo ned : 10. Aldri før har det vært registrert flere lynnedslag i.

Lynregisteret er et nyttig verktøy bl. Her slår lynet ned over Oslo. Slik finner de ut hvor lynet slår ned.


De røde prikkene på kartet fra Lightning Map viser hvor lyn har slått ned siste timer. Sjekk lynstatistikk og se hvor det slo ned siste døgn. Har du tatt kule bilder av lynet ,. Trykk på spill av i venstre hjørne for å se utviklingen.


Ved at analysere på en kæmpe mængde data har NASA skabt et kort, som viser, hvor på Jorden lynet oftest slå ned.

Omkring ækvator er der områder, hvor lynet slår ned mere end 1gange årligt per kvadratkilometer. Nå har tallet på golfulykker gått ned , og i stedet er det menn med fiskestang som blir truffet oftest, ifølge tall fra USA. Men i Lommedalen går ikke lynalarmen den 24.


Ikke før det er for sent. Lynet kommer fra klar himmel. Kristin og Even hører det ikke, men klokken 14:slår lynet ned sørøst for Oslo. Når det lyner bør en holde seg unna høye objekter. Selv om lynet slår ned ved siden av deg, kan du bli indirekte truffet fordi lynstrømmen ledes langs bakken.


Over ganger har lyn slått ned i huset deres. Et direkte treff av lynet fører ofte til tap av livet. Sju av gangene har lynnedslagene ført til brann. Her har lynet slått ned Artikkeltags.


Få oversikten i det interaktive kartet. Da er jeg vel hjemme igjen etter en super koselig helgtur, hvor vi utrolig nok var heldig med været. Kan ikke si jeg ble møtt av strålende vær her hjemme.


I denne stund går mine tanker til de rammede familiene.

Hvis du teller antall sekunder fra lynet sees til det høres, kan du finne ut hvor langt unna lynet er. Lyden beveger seg nemlig med en fart på rundt 3meter i sekundet. Ofte høres det rumling i stedet for bare ett stort smell når det tordner.


Bare ta en titt på bildet i toppen av saken. Bildet viser hvor lynet slo ned ved 11. Gjennom dagen har det vært en rekke lynnedslag fra Langesund i Telemark, og sakte, men sikkert kryper det over Vestfold.


Mer enn en tredel av lynnedslagene skjer i juli. Her kan du se bilder og video av hvordan naturkreftene så ut. Men jeg har aldri opplevd at det har slått ned så nært før, sier han.


Strømmen i Rørdalen forsvant med lynnedslagene i 18-tiden. Ifølge strømleverandøren, Svorka, savnes strømmen ennå i Grøtan Lomundalen i Rindal klokken 20. Et populært utsagn er at lynet aldri slår ned samme sted to ganger.


Flere folk har derimot blitt truffet av lyn mer enn tre ganger, og skyskrapere kan ofte bli truffet av lyn flere ganger i løpet av det samme tordenværet. Lyn internt i en sky er mest vanlig. Lyn fra sky-til-bakke er når et lyn slår ned fra en sky. Ivan Olsen fra Alta ble slått ned av lynet. Det er flere typer lyn.


Han var i Masi i Finnmark, minutter unna nærmeste ambulanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg