tirsdag 26. august 2014

Kan man få vite kjønnet i uke 12

Risikoen for spontanabort avtar gradvis gjennom første trimester. For bare noen uker siden var den prosent. Så sjansen er stor for at du kan puste ut nå, og se framover. Jeg synes man skal kunne glede seg allerede fra man får en positiv graviditetstest – og hele veien videre.


Ved tvillinger, hvor man er usikker på om det foreligger felles morkake eller ikke, kan det være av interesse å vite om tvillingene har samme kjønn eller ikke.

Og så finnes det en sjelden gang arvelige tilstander hvor kjønnet er av betydning, men det er som sagt en sjelden problemstilling. Der vil mange for første gang få vite om det er gutt eller jente man bærer på. Men hvor sikker kan jordmoren være? Her hos oss er det gjerne sånn at hvis vi bare tror vi vet kjønnet , men ikke er sikre, så sier vi det ikke, sier jordmor Inger Ann Namtvedt ved Svangerskapspoliklinikken ved Ullevål universitetssykehus. Jeg er uker gravid og veldig spent på kjønnet.


Har fått time til ordinær ultralyd i uke 1 noe jeg syntes er veldig lenge til, derfor vurderer vi å bestille en time hos Volvat (Oslo) for å sjekke kjønnet. Bare så det er sagt så er det virkelig det samme om det er gutt eller jente, men vi er o. Sv: Når kan man se kjønn på UL?

Hei Nei, jeg har ikke vært på UL enda. Skal i uke 1 men er såååå nysgjerrig! Vurderer veldig og bestille UL privat før uke for og få se vidunderet Nicket mitt er ifra sist, da jeg fikk sønnen min Så man kan se kjønn i uke - som er mer sikkert enn uke ? Kan sjekke fosterets kjønn etter kun syv uker Frykter ny teknologi vil gi flere jenteaborter (VG) Ny teknologi gjør det mulig å få vite fosterets kjønn allerede i 7. Hei, jeg skal på ultralyd i begynnelsen av neste uke. Vet noen om man kan få vite kjønnet allerede i uke ? Rundt uke er det også mulig å anslå en termindato, selv om det er termindatoen du får på rutineultralydundersøkelsen du forholder deg til.


Hvis de ikke så så mye så kunne det bli innvendig. Kan man få vite kjønnet når man er i 13. Da skal det visstnok være sjans for at kjønnet stemmer. Ellers har jeg lest at dersom man har en flink gynekolog og barnet ligger riktig til, så kan man se det på ultralyd tidligst uke 14.


Søstra mi spurte gynekologen sin i uke på ultralyd hvilken kjønn det ble. Da fikk hun vite gutt, men på oul i uke fikk hun vite det var jente. Skal man trekke dette langt inn i fremtiden, kan man tenke seg foster-DNA-tester som viser om barnet er disponert for kreft eller arvelige sykdommer senere i livet. Muligheten for at denne type teknologi kan misbrukes til å sortere barn på grunnlag av kjønn, gjør at det er få som gleder seg over utviklingen.


Det kan være mulig se hvilket kjønn det er når man kommer til oss etter uke 15.

Men for foreldre som er opptatt av å få vite det enda tidligere, finnes det både metoder og noen (nokså tvilsomme!) teorier som kan gi deg svaret. Vi håper med dette forumet å få litt fart på de gode diskusjonene på Mammanett. Treffsikkerheten øker med antall uker, og ved vår klinikk anbefaler vi at man egentlig venter til den ordinære ultralyden i uke med å be om å få vite kjønn, nettopp for å unngå at fokuset blir for stort på å få vite kjønnet , fremfor at fosteret er friskt. Man kan uansett ikke gi noen garanti så tidlig, sier Hovind.


Ved ultralyd senere i svangerskapet vil man alltid gå grundig igjennom fosteranotomi og måle forsteret. Det er også mulig å få vite kjønnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg