torsdag 28. august 2014

Typiske vikingnavn

Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Var denne teksten stort sett grei? Trykk på Ja eller Nei og skriv ei tilbakemelding med ris, ros eller begge delar.


Vi svarar ikkje på tilbakemeldingane, men les dei nøye.

Topp 10: Historiens mektigste vikinger Harald Hårfagre, Svein Tjugeskjegg, Leiv Eiriksson. Blant vikingene var det mange sterke og mektige menn som utførte store bragder. Vi kjenner alle til historiene om Odin, den aller mektigste blant de gamle, norrøne gudene. Likevel er det ikke sikkert det er ham de har hatt i tankene, alle de foreldrene som har gitt guttene sine navnet Odin de siste årene. I europeisk historie er denne perioden en del av tidlig middelalder, mens arkeologer ofte bruker betegnelsen.


Har en gutt fra før som har et norrønt navn (typisk norskt navn). Lurer på hvilke andre navn som er det?

Treningsforum er Norges største side om trening og kosthold for alt om kraftsport, som bodybuilding, fitness, strongman og styrkeløft. Daglige artikler og oppdatert informasjon. Dette er en liste over populære navn. De arkeologiske undersøkelsene har vist at de mest typiske husene fra vikingtiden er såkalte langhus, der indre rekker med takbærende stolper deler huset inn i 3-langsgående rom, såkalte skip.


Husenes lengde og rominndeling kan variere. Shop Viking på Boozt. Vi har et stort utvalg av nye styles å velge fra. På Jellingstenen kan man se navnene Haral Gorm og Tyra.


Det finnes en navnebok som heter norrøn navnebok, den selges på mange bokhandler, f. Denne dagen sitter han bak rattet i bilbåten Thor. Underveis får vi også et glimt av andre farkoster, som bærer typiske vikingnavn. Hehe lettere sakt enn gjort.


Om det blir krise får jeg bruke den lille fordelen jeg har rett etter fødsel. Noen navn får oss rett og slett til å le, og ofte er det nok navn fra fortiden som har denne virkningen på oss. Folk fniser av navn som de ikke syns er slik navn pleier å være.

Typiske vikingnavn. Hva brast så høyt der. Whisky tasting kassel. Wizz discount club. Englisch farben lernen grundschule. Media markt braunschweig braunschweig. Pegasos world vs pegasos royal.


I bilen med meg sitter år gamle Tonje Årolilja Størseth Digre. Hun er medlemsansvarlig i Trondheim vikinglag, som har rundt hundre medlemmer. Man kan kalle barna sine mye rart, og det er navnene nedenfor et godt eksempel på.


Det rareste navnet vi har i Norge er vel Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg