fredag 1. august 2014

Luftveisinfeksjon varighet

En øvre luftveisinfeksjon er et annet uttrykk for å si at man er forkjølet. En forkjølelse er en mild infeksjon i nese og hals. Under normal pusting passerer luft gjennom nesen, luftrøret, bronkiene og etterhvert ned i stadig trangere luftveier. Flere mekanismer i luftveiene skal forhindre at fremmedlegemer og organismer trenger inn i lungene der de kan forårsake sykdom.


Antibiotika har ingen vesentlig effekt på varighet av hosten. Unntaksvis kan antibiotikabehandling av akutt bronkitt være aktuelt, for eksempel hos enkelte eldre og skrøpelige pasienter som har kroniske helseplager. På tross av denne kunnskapen om dårlig effekt av antibiotika ved akutt bronkitt, er det mange som behandles med antibiotika.


Faktisk er uker gjennomsnittlig varighet av hosten ved en bronkitt, f. For dager siden våknet jeg opp med muskelsmerter og frysninger. Var i dårlig form og slik fortsatte det i dagene fremover. Jeg hadde ikke feber, men hadde altså muskelsmerter, frysninger og etter hvert tørrhoste.


Disse varer ofte i 2-dager, mens hosten kan vare lenger. Gul eller grønn farge på snørr og slim er ikke tegn på bakteriell infeksjon. Hvis barnet er i tilfredsstillende allmenntilstan får i seg tilstrekkelig væske og ikke har pusteproblemer, kan man som regel se an tilstanden hjemme. Katteinfluensa, eller øvre luftveisinfeksjon , er en relativt vanlig sykdom hos katt. Det er størst risiko for smitte der mange katter bor sammen ettersom smitten da spres lettere mellom individene.


Uvaksinerte katter, unge katter og eldre katter med nedsatt immunforsvar rammes oftere. Gjennomsnittlig øvre luftveisinfeksjon varer fra en uke til dager. Hvis symptomene forlenge forbi dager, kan det være på tide å se en lege for å utelukke eventuelle komplikasjoner. Hva er årsaken til bronkitt?


Hyppig årsak hos barn. Pneumokokker er den vanligste årsaken til pneumoni utenfor sykehus. Mycoplasma pneumoniae er sjeldnere, men forekommer i alle aldersgrupper og særlig i aldersgruppen 3–år. Hver dag gir Finansavisen deg nyheter og Trygve Hegnars leder og gode råd.


Stor lørdagsavis hver helg! Ingen norsk avis dekker børsnyheter som oss. Vil du sitere denne artikkelen? Kopier denne teksten og lim den inn i litteraturlisten din: Winther, Finn Ø. I Store medisinske leksikon.


Det er identifisert genotyper, hver av dem med to subgrupper og varianter innen disse igjen (2). Sykdomsbildene som lå bak opprinnelig påvisning var en blanding av øvre og nedre luftveisinfeksjon. Serologiske undersøkelser viste at tilnærmet alle barn i Nederland ved års alder hadde gjennomgått infeksjon med MVP (1).


Beskriver en nedre luftveisinfeksjon med hoste feber og spredte eller fokale fremmedlyder ved lungeauskultasjon, og som skyldes virus, mykoplasma eller klamydia. Det er til dels stor variasjon i sykdomsforløpet med varighet til uker. De fleste har symptomer fra til dager. Et strakstiltak mot begynnende luftveisinfeksjon (virusinfeksjon) er å sette opp temperaturen i det infiserte vevet (slimhinnene) så mye som mulig så lenge som nødvendig.


Som regel kan du følge samme behandlingsopplegg som ved en forkjølelse. Ta det litt mer med ro til symptomene går over. Ved mye smerte eller trykk kan man eventuelt gå til legen og sjekke om tilstanden skyldes en bakterie. De halvsyke kan virke som arbeidsplassens helter der de snufser seg gjennom arbeidsdagen.


Men ofte skaper de bare mer trøbbel for deg og de andre på jobb med snørret eller spysyken sin. Infeksjon med serotype gir akutt, febril luftveisinfeksjon , hemoragisk konjunktivitt, rhinitt og glandelsvulst og kalles faryngokonjunktival feber. Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnene i luftrøret eller større bronkier.


Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon , som for eksempel forkjølelse. Les mer hos Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg