onsdag 27. august 2014

Kosemat om kvelden

Kosemat til fredagskvelden. Tortillas a la Noruega Redondo Tortillas a la Noruega Redondo En pakke Tortilla wraps. Litt småsulten på kvelden og har lyst på noe som skikkelig smaker? Vi har funnet frem seks oppskrifter på lettvinte, smakfulle retter som passer ypperlig til kveldsmat.


Lag crostini på daggammelt brø finn frem en boks ansjos fra skapet og server med kapers og litt frisk gressløk.

Jeg skulle faktisk på date. Vi hadde møttes en gang før og denne dagen skulle vi på båttur. Kvelden før hadde jeg satt pizzadeig til kaldheving i kjøleskapet for jeg skulle få ei venninne på pizza på kvelden etter. Om morgenen slo det meg at vi burde ha med noe lunsj som kunne spises utpå vannet. Vet du ikke hva du skal servere?


Dvs oppskrifter som er mer uformelle enn fest og selskapsmat. Spiste alltid kosemat fredagskvelden før.

Lillemor må jo ha middag, og er ikke oppe så sent. Start kvelden med en krabbesalat etterfulgt av indrefilet med sopp og gorgonzola - til avslutning kan du by på creme catalan. For mange vil det bli lettere å begrense kosemat hvis man har en god måltidsrytme og også spiser kveldsmat.


Lysten på noe godt på kvelden blir større hvis vi i utgangspunktet er sultne, så om vi spiser oss mett på ikke snacks spiser vi mindre usunn snacks etterpå, sier Skodvin. Velg en koffeinfri variant, så slipper du å ligge våken. Koffeinfri, digg te med en skvett melk og suketter. En litt søtere variant enn den over, som definitivt tilfredsstiller søtsuget. Sett den i kjøleskapet med lokk eller tett plast over.


Om jeg skal på tur på lørdag formiddag så setter jeg deigen torsdag kveld. Slår den ned fredag morgen og kveld. Denne gangen skal Norges eldste underholdningsprogram gi deg noen tips om hva som kan lages til. Altså som kveldsmat? Med eller uten barn (dere som har barn som har passert babystadiet)?


Om bakelysten kommer, er dette definitivt et særdeles godt og søtt bakealternativ. Eltefritt brød fra Sullivan Street Bakery. Originalen av eltefrie brød!

I ferien kjenner vi gjerne litt ekstra på det at vi skal kose oss, og veien er litt kortere enn vanlig til chipsen, sjokkisen og iskremen. Det er jo ferie, jo. Hvis Hellans-Kigen får lyst på noe godt en kveld , hender det også at hun lager grove vafler til kveldsmat.


Jeg lager røren av havregryn, grovt mel, melk, egg og kardemomme. På toppen har jeg gjerne friske bær og litt kesam eller den letteste rømmen, sier hun. Har lyst å prøve noe nytt lørdagskvelden. Vi lager alltid litt ekstra god mat lørdag kveld , og da ikke nødvendigvis noe direkte sunn mat. Lørdag er kosedagen dilux.


Begynner å bli lei av alltid lage pizza, taco, lasagne, sheperds pie, gryterett, to. Men vi begynner å bli bra dårlig kreative. Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Om du velger å bruke matprat. Tapas består av mange småretter med gode smaker som ofte baserer seg på hvitløk, chili og tomater. Når festen står for tur, og tiden blir knapp er tapas den perfekte løsningen hvis du skal servere mat.


Mange bruker den som forrett, men den er god som en middag for seg selv eller som kosemat på kvelden. Rask og enkel pannekake i kopp. Skikkelig enkel kosemat , som er like god til frokost som til kvelden. Med noen egg i kjøleskapet er det bestandig mulig å lage seg en god og enkel middag eller litt kosemat utpå kvelden. Omelett er en stadig tilbakevendende lettvintfavoritt.


Her bruker jeg de samme ingrediensene som i en gresk salat, og da blir det gresk salatomelett. Suppe om kvelden , kosemat om kvelden i helgene. Pølsa må være den billigste på markedet, makaronistuingen minner om en melklump. Tilbehøret til ostefatet er nesten like viktig som osten.


Skal du servere vin til osten bør tilbehøret være varmebehandlet. Bakt paprika og nøtter stekt i panne med honning, smør og varme krydder setter en ekstra spiss på kvelden. Sett også gjerne frem marmelader og honning på bordet. Passer perfekt på en dag du ønsker god mat, hygge og kanskje et godt glass rødvin.


Denne oppskriften passer til en familiemiddag eller når du har gjester. Server sammen med en god pasta og kvelden er reddet. Dette er kjøttboller for meg! Har du allerede abonnement? Enkelt å lage til mange, elsket av store og små og godt til frokost, lunsj, middag og kvelds.


Har dere kosemat i tillegg til middag? Her er pannekaker noe enkelt og godt å by på. Enten du skal ta meg deg en rett i et selskap, invitere venner over på en hyggelig kveld , eller rett og slett vil kose deg litt ekstra med kjæresten – et ostefat med godt tilbehør slår aldri feil. Kjøp inn et utvalg av oster, husk at du her både kan bruke kremoster, smøreoster og faste oster.


Ettersom jeg ikke har prøvd meg på havre igjen ennå, lagde jeg ei røre igår kveld hvor jeg byttet ut havregryna med quinoaflak. Tips til alternativ “ kosemat ” Mange av oss får lyst på “noe godt” på kveldene , og da kan sukkersuget være vanskligst å bekjempe. Kveldskos etter en avsukring kan bestå av skivede tomater med oliveolje, ren skinke, en håndfull nøtter og litt frukt. Jeg velger grønn te som varm kosedrikk på kveldene.


Fredag er ukas beste dag. Alle er i mood for å slappe av, og hele helga ligger foran oss. Gjestene kommer om fem minutter. Rett før gjestene kommer, kan du gjøre siste finish. Når du har satt varmrettene i ovnen, kutter du opp litt frisk frukt, og setter frem et par skåler med marinerte oliven.


Tapas kan med fordel bli stående på bordet utover kvelden. Og etter hvert kanskje også på matbloggen. Jeg prøver å fokusere på enkle og ganske sunne retter i hverdagen.


I helgene prøver jeg å være litt mer kreativ og har jeg tid lager jeg gjerne en tre-retters middag til lørdag kveld. Ellers elsker jeg å bake og har, som dere kanskje har lagt merke til, en forkjærlighet for gjærbakst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg