onsdag 24. mai 2017

Sopp i underlivet smittsomt

Første gang en opplever slike symptomer bør en kontakte legen for å få bekreftet diagnosen. Legen kan vurdere hva som er årsaken til soppinfeksjonen, for eksempel om den kan forårsakes av trang forhud. Det finnes ingen reseptfrie legemidler til behandling av sopp i underlivet hos menn.


Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet. Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon. Den vanligste plagen ved sopp i underlivet er endret utflod fra skjeden.

Du kan også kjenne kløe og sårhet. Symptomer på sopp i underlivet. Vanlige symptomer på sopp i underlivet er hvit utflod med samme konsistens som sur melk eller cottage cheese, kløe i underlivet , svie ved skjedeåpningen og hevelse i kjønnsleppene (kilde: 7). Hvis du har hatt sopp i underlivet før, og er helt sikker på at det er det du har fått, kan du behandle deg selv.


Det finnes mange forskjellige merker av stikkpiller (vagitorier) og utvendig kremer til behandling av soppinfeksjon. Hvis lokal behandling ikke hjelper, finnes det reseptbelagte tabletter. Kan man ha sex med sopp i underlivet uten å smitte partneren?


Jeg har snakket med folk, gynekologer og apotekere.

Noen mener det, andre ikke. Gjerne de med erfaring fra de som har hatt samleie med sopp uten kondom. Litt kjipt å smitte partneren med det, men han vil helst.


Ettersom soppene elsker fuktige og varme omgivelser, er soppen som oftest et problem for menn med en aktiv livsstil og en kanskje mangelfull hygiene. Lyskesopp er smittsomt og smitter både ved direkte kontakt og ved indirekte kontakt med for eksempel håndklær. Hva er tegnene på sopp i lysken?


SPØRSMÅL Hei Jeg er en jente på år. Har hatt soppinfeksjon i underlivet mitt en lang stund. Har ikke hatt samleie med noen. Det er kløe, litt rødhet, av og til svie og litt illeluktende lukt av utfloden.


Skrittsopp, tinea inguinalis, er en vanlig soppinfeksjon som forekommer på huden av kjønnsorganene, på innsiden av lårene og på rompeballene. Tinea betyr sopp og inguinalis betyr lyske. Infeksjonen er karakterisert ved et kløende, rødt, ofte ringformet utslett i skrittet.


Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon. Dersom det også er soppinfeksjon i munnvikene, behandles det med klotrimazol krem som påsmøres 3-ganger daglig i 1-uker. Derfor søker jeg råd her.


KER RISIKO FOR SOPP : Intimbarbering kan ke risikoen for en.

Hudsopp trives i varme og fuktighet. De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp , blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Men for at det får satt seg så må jo miljøet i ditt underliv være trivelig (for soppen).


Om du tar behandling så ofte er du mest trolig inne i en ond sirkel der miljøet i underlivet blir forstyrret av behandlingen-du får sopp -behandler mer-miljøet forverrer seg etc. Også ved kronisk residiverende soppvaginitt kan påvisning være vanskelig. Sopp kan jo smitte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg