onsdag 10. mai 2017

Ery max bredspektret

Indikasjoner Infeksjoner forårsaket av erytromycinfølsomme mikroorganismer. Antibiotika er generelt sett trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert. Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Jeg fikk for uker siden påvist lungebetennelse (mykoplasma).


Jeg begynte på en penicillin-kur (apocillin?) og gikk på den en uke uten bedring. Jeg var da igjen hos lege og fikk en mer bredspektret variant, Ery - max. Jeg hadde magevondt (høyt oppe i magen, trykk i mellomgulvet) under hele ery - max kuren). Bredspektret penicillin De første vanlige penicillinene hadde ikke så bredt spekter av bakterier de virket mot. Vanlig penicillin, det vil si penicillin som ikke virker mot mange bakterie-typer kalles gjerne smalspektret penicillin.


Etterhvert er det utviklet bredspektrede penicilliner med utvidet virkning (spekter). Antibiotika og barn: Vurder tabletter eller dråper som alternativ til mikstur Penicillin mikstur smaker vondt og mange foreldre opplever at det er vanskelig å gi dette til barn. Det er et bredspektret antibiotikum. Del dette innlegget. Spis litt, en youghurt, noen kjeks eller litt banan før du svelger Ery Max med vann.


De som ikke tåler penicillin banytter erythromycin (f eks Ery - max ). Dersom førstevalget ikke virker man man benytte mer bredspektret type antibiotika, dvs antibiotika som dreper enda flere typer bakterier. En slik type antibiotika er amoxicillin. Hvilke typer bakterier er innblandet i bihulebetennelse? Hei, min datter gikk på ery max for ikke lenge siden. Hun hadde både ørebetennelse og halsbetennelse) Fikk beskjed av legen at det kunne ta opptil døgn før feberen forsvant.


Feberen hennes forsvant rundt den tiden. Men hun ble merkbart bedre når hun fikk paracet, så viss du ikke har prøvd det vil jeg anbefale dette. Apocillin, som er en penicillin, er mye verre for magen enn erythromycin.


Dessuten skal man være forsiktig med å ta kalkholdige produkter til legemidler. Hvis disse bakteriene fjernes kan det føre til at andre typer bakterier kommer til, og kan gjøre at vi utvikler diaré og i verste fall infeksjon. Antibiotika som virker på mange typer bakterier (ofte kalt bredspektret antibiotika) gir oftest antibiotika-assosiert diaré, særlig hos eldre og personer som er syke og har nedsatt immunforsvar. Reseptpliktige legemidler skal kun brukes av de som har fått det forskrevet.


Den generelle informasjonen oppgitt her kan avvike fra legens anvisning. Bruk alltid legemiddelet som legen har bestemt. Apocilin har ALDRI fungert, prøvd det meste, men ery - max har ALLTID fungert. Ery - max er mer bredspektret så vidt jeg vet, men de starter med mildere typer først. De vil vell helst at øreverken skal gå bort av seg selv.


Håper det virker for dere også! Her trekkes bedre smak på bredspektret antibiotikamikstur som en av årsakene til den høye forskrivningsprosenten. Tar også et homeopatisk middel som heter.


Ery - Max Spiramycin ° Rovamycin Klaritromycin ° Klacid tabl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg