tirsdag 16. mai 2017

Rød og irritert navle

Finn laveste nettpris her. For et par uker siden så oppdaget jeg at jeg hadde litt veske i navlen min. Når jeg skulle ta det bort så merket jeg at det luktet litt vondt. Sjekket navnlen min dagene etter på men det var bare det.


Men nå så har jeg oppdaget at navnlen min er rød , det var veske og det lukter litt vondt. Noen som vet hva dette kan være?

Slik du beskriver symptomene dine med øm, rød og hoven navle , høres det umiddelbart ut som om du kan ha fått en infeksjon i eller like under huden i dette området. Infeksjon er særlig noe man må ha i tankene hvis du har et sår i området slik at bakterier lett kan trenge inn og skape en betennelse. Takk for spørsmålet ditt.


Jeg får jo ikke sett deg, men symptomene du har kan høres ut som en infeksjon i huden. Akutt eksem kan også gi utflod og rødhet. Huden ved navlen kan bli rød og irritert. Dersom huden ved navlen blir rød og irritert eller det kommer mye sekresjon fra navlen, må man mistenke en bakteriell infeksjon.


Dette kan du kjøpe på apoteket. Bruk en q-tip slik at du kommer godt til.

Ista da jeg dusja, så jeg at jeg har blitt litt rød rundt navlen. Har ikke lagt merke til det (dusja i går kveld og og så ingenting), så må være noe som har kommet idag. Er ikke særlig øm egentlig, kjennes normalt ut, og er ikke hovent.


Bare denne rødfargen, nesten som om jeg er solbrent d. Er skaden allerede skjedd og du opplever en rød , øm og kløende navle ledsaget av ubehagelige luktplager, kan det være et tegn på sopp i navlen. Uansett hvilken soppinfeksjon det er snakk om, går den ikke vekk av seg selv. Handling er påkrevet. Sopp i navlen skal behandles for å komme plagen til livs. Navlestumpen faller av 3-dager etter fødselen.


Det er normalt at det kan lukte litt fra navlestedet, men blir det mye væsking fra navlen og huden rundt blir rød og irritert bør du kontakte helsestasjonen. Når navlestumpen faller av blir det av og til igjen en ertestor klump som gjør at navlen ikke gror. Intertrigo er til å begynne med karakterisert ved et mildt utslett med røde flekker, nærmest som speilbilder, på hver side av en hudfold. Rødflammetheten kan øke på og bli intenst rød med sår, væskeutsiving og sprekkdannelse.


Utslettet kan klø, brenne eller være smertefullt. Hos spedbarn sees ofte seboreisk eksem som skurv i hodebunnen. Denne forsvinner, men hos noen dukker dette opp etter puberteten som rød og irritert hud.


Deretter kommer det flass og hudskjell som er gule og fete eller hvite og tørre, og iblant kan de klø. Heldigvis er det svært få som blir alvorlig syke av piercingen.

Men det er viktig å huske på at man i tiden før såret er grodd er ekstra mottakelig for infeksjoner. Infeksjoner kan vise seg i form av væskende sår, utslett eller rød , varm og irritert hud rundt piercingen. Hvis babyen blir for varm, vil huden bli klam og fuktig.


Varmeutslettet vil forsvinne etter noen dager hvis barnet får en behageligere temperatur. Det kan gi et rødt og irritert utslett. Kjenn på babyens hud i nakken og øverst på brystet. Kjennes huden varm og klam ut, har babyen for mye klær på. Stell av babyens navle.


Beskyttende sinksalve for rød og irritert hu virker mykgjørende. Det er viktig å holde navlestumpen ren og tørr. Salven danner en beskyttende hinne på huden, samt lindrer rød og irritert hud. Inneholder ikke parfyme eller fargestoffer. Hvordan å behandle en navle piercing infeksjon Piercing en kroppsdel er i hovedsak danner et sår på kroppen din.


Piercing stedet må behandles som et åpent sår og tatt vare på tilsvarende. Hvis det blir infisert, kan det bli rød , bli irritert og danne pus. Lurer du på noe angående vask og stell av smårollingen? Eller trenger du noen tips om navlestell eller neglstell?


Vi har samlet noen råd og produkter som kan. Det begynner som en liten rød flekk, som etter noen timer blir til en liten blemme med klart innhold. Etter et par dager danner det seg en skorpe som etter hvert faller av. Hei Er det nokon fleire som har problem med at navelen lukter, blir rød og det kjem væske ut av den? Jeg har ringt føden for rå og de sier i og for seg at det virker greit og at jeg bare skal skylle med klorhexidin, men jeg føler meg ikke helt trygg på dette likevel.


Det lukter død og fordervelse. Virkelig sånn at det merkes flere meter unna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg