torsdag 25. mai 2017

Gratinert kjøttdeigform

Gratinert kjøttdeigform

Gratinert kjøttform. En enkel kjøttform med karbonadedeig, potetmos med løk, tomatsaus og revet ost på toppen. Populær og rask familiemiddag. Den er litt ala nachos, og passer godt når du vil ha rask kosemat uten særlig innsats.


Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden.


Tina glemmer ikke de glupske fjesene til kjæresten og barna første gang hun serverte den greske kjøttdeiggratengen. Den tar under minutter å lage, og kan serveres som gryte hvis du har ekstra dårlig tid. Stek løken til den er blank. Bland kjøttdeig, løk, tomater og hvitløk, og smak sausen godt til med krydder, pepper og salt. Dersom du ikke har forsøkt det før kan du drysse et tynt, tynt lag med sukker over potetmosen som karamelliserer seg lett i ovnen.


Med en saftig makaronistuing à la Bolognese og gratinert ost på toppen er jeg ganske sikker på at hele familien blir fornøyd. Ta deg god tid med kjøttsausen for best resultat, bruk godt med urter, gode knuste tomater og en smakfull og kraftig kjøttkraft. La den putre i minst en time og gjerne mye lenger. Tips: Bruk gjerne mere grønnsaker (og mindre kjøtt) i kjøttsausen hvis du vil.


Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor! I går lagde jeg en helt ny rett, som smakte himmelsk. En nydelig grateng som enkelt kan omgjøres til en vegetarrett om du skulle ønske det.


Del soltørkede tomater i biter. Charlotte Jeg er utdannet sykepleier og jobber på Haukeland sykehus. Jeg tror at å kutte ned på kjemikalier vi utsetter oss for, spise reinere mat og mindre karbohydrater er det beste for oss. Jeg har tatt utgangspunkt i DENNE oppskriften Da jeg ikke liker så godt den skarpe, vannaktige smaken av tomater, har jeg her laget. Dagens middag er jeg helt nødt til å dele med dere.


Jeg har kalt den kjøttdeigform , men egentlig ble det med en gryte i form ;) Med så mange smakfulle ingredienser, måtte jo dette bare bli godt- og det ble det! Er så herlig når morgendagens lunsj bare gjør seg av seg selv ;) Mmm! Dette er en god oppskrift på pastagrateng som vil falle i smak for både store og små.


Pastagratengen med kjøttdeig eller karbonadedeig passer ypperlig når det er mange rundt middagsbordet. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Rør inn pastaen i kjøttsausen og ha det i en ildfast form. Hell over hvit saus og revet ost og stek i ovnen i minutter, til osten er gyllen.


Tilsett spisskummen, finhakket løk og hvitløk og stek videre et par minutter. Ha i hermetiske tomater og ketchup og kok inn til en tykk, god saus. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Rask middagsgryte med kjøttdeig. Jeg trenger av og til rydde opp i kjøleskapet. I det siste er det blitt til noen slike retter da det har vært mye endringer i planer og ting har blitt liggende litt for lenge. Kjøttkaker med ertepur.


Det som både er det fine og det fæle med denne dietten er at det er dumt å skli ut av dietten for mange ganger. Man kan ikke spise en liten sjokolade, eller en frukt - da går man ut av ketose og det vil ta kroppen 1-dager å komme tilbake i fettforbrenning. Ovnsretter kan være så mangt fra svære steiker til gratenger, og helstekte kyllinger til ovnsbakt fisk. Ovnsretter er nok noe mange forbinder med høytider og søndager, men er vel en enkel måte å lage mat på som krever lite arbeid men ofte tar tid.


Oppskrift på Pastagrateng med kylling, foto: More information.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg