fredag 26. mai 2017

Diare feber hodepine

Spedbarn som har kraftig diare eller oppkast bør undersøkes av lege, uansett. Alle med høy feber , tegn på uttørking, blod i avføringen eller blodig oppkast må også undersøkes av lege. Magesmerter bør føre til legeundersøkelse, fordi det kan ligge en annen sykdom bak. Likeledes oppkast som varer mer enn ett døgn, uten at det kommer.


Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber.

Med diaré menes minst omganger med vanntynn avføring i døgnet. Selv om det er ubehagelig, er det sjelden farlig. Akutt enterokolitt, det vil si betennelse i tynntarm og tykktarm, er den dominerende tilstanden.


Denne infeksjonen fører til plutselig diaré, hodepine , magesmerter og feber. Tyfus, tyfoidfeber, er mest beryktet, men tilstanden forekommer svært sjelden i Norge. Det er vanlig å få hodepine av feber.


Kraftig hodepine kan være tegn på meningokokksykdom eller annen alvorlig infeksjon. Behandling og pleie ved feber.

Pass godt på den som er syk. Som nevnt er feber vanligvis tegn på en ufarlig sykdom. Siden feber også kan skyldes farlige infeksjoner, er det viktig å passe godt på den som. Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.


Campylobakterinfeksjon arter seg som en kraftig omgangssyke med vandig diaré, kvalme og oppkast, magesmerter, feber og hodepine. Infeksjonen går som regel over av seg selv i løpet av et par dager. Ved høy feber , tegn på uttørking, blodig diaré over flere dager eller svært medtatt pasient bør lege oppsøkes. Typiske symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter, diaré, hodepine og noen ganger feber.


Symptommønsteret kan variere noe med hva du har fått i deg. Unntaksvis forekommer også slimet og blodig avføring. Feber , muskel- og leddsmerter og hodepine er også vanlig.


Omgangssyke går over av seg selv og er som regel en ufarlig tilstand. Et problem med omgangssyke kan være uttørring (dehydrering), fordi man mister væske ved både oppkast og diaré. Spesielt utsatt for dehydrering er små barn og eldre. Hun beskrev tidvis imperativ avføringstrang med eksplosive, vandige diareer som kunne være slimtilblandet.


Hun hadde ikke observert blo men hadde sett ufordøyede matrester i avføringen.

Hun rapporterte borborygmi og at hun følte seg oppblåst i magen. Som regel vil være greit å drøye med legebesøket en stund dersom løs mage er eneste symptom, men dersom du også har feber , blod i avføringen, meget hyppig avføring og nedsatt allmenntilstand bør du altså komme deg raskt til legen. Da kan diarèen være et symptom på en infeksjonssykdom. Du har feber , føler deg slapp, har hodepine , frysninger, muskel- og leddsmerter, sår hals og tørrhoste. Man føler seg rett og slett helt mørbanka i flere dager, i tillegg til sterk feber , sier spesialist i allmennmedisin, Kari Løvendahl Mogstad.


Les denne artikkelen før du sender bekymringsmelding om mat til Mattilsynet, slik at du kan gi mest mulig presis informasjon når du varsler oss. Akutt innsettende hodepine kan skyldes en infeksjon eller en indre blødning i hjernen eller i hjernens hinner. Bihulebetennelse og ørebetennelse kan også føre til hodepine. Akutt hodepine med høy feber skyldes som regel virusinfeksjon, for eksempel influensainfeksjon.


Smitte fører til diaré, feber , magesmerter, kvalme, hodepine og muskelsmerter. Stafylokokker En bakterie som finnes i luft, støv, vann, melk, mat og matverktøy, mennesker og dyr. Symptomene kommer to til fem dager etter smitte, og sykdommen kan vare syv til ti dager. Den kan tåle svært mye varme og gi matforgiftning hos mennesker. SVAR: Hei Jente 1 og takk for at du skriver til ung.


Grønn avføring er sjeldent et symptom på en alvorlig sykdom og dette vil som oftest normalisere seg innen kort tid. Nakkesmerter og -stivhet. Kan også debutere mindre dramatisk. Cerebral infeksjon. Det kliniske bildet kan være atypisk hos barn og eldre.


Ved første øyekast har hodepine , diaré og feber lite felles: temperaturen stiger vanligvis med virale infeksjoner i luftveiene. Samtidig er diaré en indikasjon på tarmlidelser, og hodepine skjer når blodtrykket stiger eller er overarbeidet. Faktisk må leger ofte håndtere denne kombinasjonen av pasientklager.


Har du hodepine og er kvalm? Hodepine er definert som smerter eller ubehag i eller i området rundt hodet – som inkluderer hodebunnen, tinningen, pannen, bihulene og øvre del av nakken. Oppkast og kvalme initialt, deretter eventuelt feber og diaré. Eventuelt dehydrering og nedsatt allmenntilstand.


Ved virale gastroenteritter ofte samtidig infeksjon i øvre luftveier eller mellomøre. Oppkast, initialt sporadisk, siden etter hvert måltid. Hypertrofisk pylorusstenose. Karakteristiske sprutbrekninger. Diaré kan ha mange ulike årsaker, og det avhenger av hvilken type diaré det er snakk om.


Akutt diaré går over av seg selv etter relativt kort tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg