onsdag 24. mai 2017

Rask vektoppgang gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


En balansert kost hos gravide kvinner bidrar til å sikre en frisk baby. Det hjelper også til å bevare en sunn helse hos moren. Regelmessig fysisk aktivitet sikrer en trygg fødsel. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke, bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Først og fremst, jeg har ikke tidligere slitt med at jeg har lagt på meg.


MEN nå er jeg bekymret og vil gjerne høre om noen som opplever det samme som. Norge har ikke egne anbefalinger for vektøkning i svangerskapet, men viser til amerikanske retningslinjer for vektøkning. Her anbefales vektøkning ut fra hvilken KMI den gravide har ved begynnelsen av svangerskapet. Diet kan bidra til rask vektøkning under svangerskapet. Væskeretensjon Rapid vektøkning under svangerskapet kan være forårsaket av væskeretensjon.


I tillegg til rask vektøkning, er symptomer på væskeretensjon hevelse i armer og oppblåsthet. Anbefalt vektoppgang ved undervekt. Hei og takk for spørsmål! Det er trist å høre at du sliter både psykisk og fysisk grunnet vektoppgang i svangerskapet. Men som du selv sier kan store deler av dette være vann.


Dersom du opplever hodepine, synsforstyrrelser, svært rask vektoppgang (vann i kroppen), kvalme og magesmerter, kan dette være symptomer på svangerskapsforgiftning. Selv om ødemer (hevelser) kan høre me er ikke det alltid til stede. Svangerskapsforgiftning oppstår i 2-prosent av svangerskap. HELLP-syndrom og eklampsi. Derfor anbefales kg som minste forsvarlige vektoppgang , tatt i betraktning at både fostervann, livmor, økt mengde blod og vann i kroppen også veier en del til sammen.


Optimal vektøkning i svangerskapet avhenger av flere forhol blant annet kvinnens kroppsmasseindeks (KMI) før svangerskapet. Gravide med normal vekt trenger ikke å legge på seg mer enn kilo, og om man er overvektig holder det med en oppgang på fem til seks kilo, sier svenske Febe Zetterlund. Rask vektøkning Årsaker Fysiske betingelser Rask vektøkning kan være forårsaket av en rekke faktorer, men visse fysiske forhold kan være alvorlig nok til å kreve en lege omsorg. Det er viktigere ting enn vektoppgang når du er gravid.


Noen andre som ikke har lagt på seg noe særlig i svangerskapet? Eller har født etter lite vektoppgang , og det gikk bra? Håper at babyen får det den trenger. Symfysemålene er normale da. Gravide anbefales å spise sunt og variert slik som resten av befolkningen.


Det er imidlertid noen næringsstoffer det er lurt å tenke ekstra på når du er gravid. Spis variert for å sikre at du får i deg nok vitaminer og mineraler, og velg mat fra ulike matvaregrupper. Et sunt kosthold bidrar også til en sunn vektoppgang under svangerskapet. Da ligger jeg ganske greit an. Jeg er litt overvektig i utgangspunktet, så bør nok nøye med med kg totalt, ideelt sett.


Men tviler på at jeg greier det. Følg med på vektøkningen. Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr.


Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg