onsdag 24. mai 2017

Hvordan lage knekk av sukker

Lei av unge kvinner? Prøv disse premium dating sites. Det er en person for alle! Finn kjærligheten til livet ditt! Den topp karakter seriøse dating sites i Oslo.


Go gammeldags Knekk er tradisjonsrike, smakfulle karameller med mandler, som er kjempelette å lage selv!

Du få små konfektformer med Knekk av denne porsjonen. Varm opp sukker til knekk i en jernpanne på svak varme. La det smelte helt før du rører forsiktig. Huset bør settes sammen over bakepapir og pass på at du limer sammen formene i riktig vinkel. Vær forsiktig når du lager knekk , og ikke la barn delta i arbeidet, da sukkeret blir ekstremt varmt.


Knekk , altså smeltet sukker , er for mange en fast ingrediens på kjøkkenet i tiden før jul. Vinn store premier i desember: Meld deg på Vi i villas julekalender! Men når pepperkakehuset er ferdig limt og sukkeret stivnet til en knallhar ugjennomtrengelig masse - hva gjør man da?


Hvordan løsner man den fastbrente knekken fra stekepanna?

Høy varme og god tålmodighet, så kommer det helt av seg selv etter en stund (pleier å ta 5-minutter før det smelter hos oss). Når det smelter bør du skru ned til svak varme. Klarer du å smelte sukker , er det en lek å lage karamellpudding.


I videoen ser du hvordan man lager karamellpudding. Nettstedet du nå besøker blir i stor del finansiert av. Men da noen fant på å helle melk oppi gryten, tok det virkelig av. Sukkeret blir veldig varmt, så her bør jobben gjøres av en voksen. Slik lager du knekk : Knekk lager du enkelt ved å smelte 2gram sukker i en kjele til det er gyllenbrunt.


Du trenger ikke røre. Ha i sukkeret , bland det sammen slik at det blir en bløt masse. Hell deretter melka oppi og la det fosskoke mens du rører så og si hele tiden. Ordne klar en tallerken som du fukter litt. Til slutt blir massen brun, hell det over på tallerkenen, og rør til det blir biter av det.


Skal lage en sjokoladefondant, og i den skal det være pistasjeknekk. I oppskriften står det at man skal smelte sukkeret til karamell, og så ha i pistasjenøttene. Sukkeret mitt smeltet, men så ble det bare hvite sukkerklumper av det! Fikk dem ikke til å smelte igjen, og resultatet ble svidde pista. Har lyst å lage vellykka knekk på fyrste forsøk.


Så advarar dei mot brannsår - og dét veit iallfall alle vi som har limt peparkakehus, at smelta sukker må haldast unna ungar.

Så om ein får flytande masse på hendene - hald det brende området under kaldt, rennande vatn lenger enn det svir - til min, faktisk. Da konditor Kaja Holli satte sammen huset for NRK, brukte hun masse melisglasur for å lage snø på hustaka. Bland sukker , sirup, smør og fløte i en liten tykkbunnet gryte. Spre røren utover bakepapir og la det stivne. Etter det har stivnet, deles det i biter.


Pepperkakedeiger blir enda bedre hvis den får hvile på et kjølig ste før den kjevles og stikkes ut. Lag derfor gjerne deigen et par dager før du har tenkt å lage pepperkakehuset. Smelt sirup, sukker og smør. Avkjøl blandingen og rør inn ett egg om gangen.


Tilsett krydder og bakepulver i to tredeler av melet. Til gårsdagens lanseringsfest av boken Matmisjonen lovte jeg å ta med noe søtt for ‘etterpå’. Valget falt på en peanøtt- knekk som jeg hadde stor suksees med i fjor når jeg solgte den på julemarkedet og som er raskt og enkelt å lage.


For det er nemlig akkurat det karamell er, nemlig en fellesbetegnelse på seige, myke eller sprø konfekter som er laget av smeltet sukker tilsatt fløte. Jeg synes TS skal få prøve sin plan og så justere etter hvert. Her har hun tilsynelatende satt opp en stor forbedring fra tidligere og da kan det være lurt å ta det trinnvis, og ikke bli påvirket til å gape over for mye med en gang eller tilpasse inntaket til det en med kanskje halv kroppsve. Se fremgangsmåten for hvordan lage karamell.


Lollipop av karamell: Med karamellen beskrevet over kan du lage dekorative lollipops ved å stikke en tannpirker ned i en skåldet nøtt (gjerne hasselnøtt eller macademianøtt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg