mandag 8. mai 2017

Luftig sjokoladekrem med fløte

Ha fløte i den smeltede sjokoladen og la dette stå litt så det får samme temperatur som smøret. Bland sjokoladeblandingen i smøret og bre det over kaka. Pynt med masse friske bær eller frukt. Dette er en ekstra saftig sjokoladekake som er toppet med en fyldig sjokoladekrem.


Den ser kanskje imponerende ut, men er overraskende enkel å lage. En mektig og god kake som er rik på intens sjokoladesmak, og som egner seg godt til de spesielle anledningene.

SjokoladekreKok opp fløte og hakket sjokolade. Tilsett eventuelt likør og la blandingen stå i kjøleskapet til dagen etter. Visp sjokoladekremen forsiktig til luftig krem. Hold av litt av sjokoladekremen i en sprøytepose (til å pynte kaken med ), fyll resten i kaken.


Jeg har lagt en del gode luftige kremer i det siste uten smør, det fordi jeg liker rett og slett ikke smørkrem, du kan finne alle kremer uten smør her. Mamma har oppskrift på ei kake hvor det skal kokes fløte med sjokolade, bli kaldt, og vispes opp som krem som sjal være i ei marsipankake. Den er en helt spesiell krem, jeg vet ikke om det er kokingen som gjør det for jeg er vel ikke vant til å smelte sjokolade i fløte for å piske som krem, jeg bruker ellers vanligvis mye mindre fløte og det blir sjokoladeglasur.


Vær forsiktig så det ikke skiller seg.

Del kakebunnen i tre. Bruk gjerne noe av kremen til pynt. Du kan godt bruke en sprøytepose til å dekorere kaken litt. Pynt ellers kaken med det du måtte ønske.


Kjør egg og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett det lunkne smøret i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche.


Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre. Husk bare å server bakverk med denne kremen romtemperert! Oppskrift melkesjokoladekrem 1g romtemperert smør 250g melis ts vaniljesuker ss kaffe ss fløte , evt melk 1g melkesjokolade egg Smør, 1g melis og vaniljesukker blandes til det blir lyst og luftig. Bland kaffe, fløte og melkesjokolade i en bolle.


Tilsett oppdelt melkesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret på svak varme. Rør blandingen jevn og avkjøl. Tilsett den smeltede sjokoladen og pisk videre til du får en luftig , lys sjokoladekrem.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Ha aprikossyltetøy i det nederste laget og fyll i resten av lagene. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.

Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Tilsett melis, fløte , kaffe og avkjølt, smeltet sjokolade. Resten av kremen smører du rundt og på toppen av kaken. Kaken kan gjerne settes i kjøleskap før den. Pisk smøret luftig.


Denne frostingen smaker nydelig på cupcakes. Den er laget med vanilla bean paste som gir en deilig, ren vaniljesmak, og en bra kvalitet hvit sjokolade. Den har en luftig konsistens som er perfekt til å pynte cupcakes med.


Luftig , lett og sprø marengs som smelter i munnen. Her finner du oppskrifter på mini- og porsjonspavlova, pavlova i flere lag med masse godt fyll, og pavlova i langpanne. En suksess i hvert et selskap.


Saftig sjokoladekake med lys sjokoladekrem En saftig, søt og myk sjokoladekake i langpanne, perfekt til barnebursdag. Oppskriften en tilpasset én stor langpanne, men kan også gjerne lages i to små, eller som cupcakes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg