tirsdag 30. mai 2017

Gaustatoppen med barn

Etter det vi har lest burde dette være mulig (det er ikke verdens undergang om vi ikke kommer på toppen heller, vi får bare snu når barna vil snu). Det vi lurte på er om det. Her er det bakker for alle. Totalt har anlegget km preparerte traseer.


Ta gjerne med barna på Rjukanbadet, og dagen er komplett.

På Rjukanbadet kan de få brukt sin energi på lek og moro i bassengene. Her finnes noe for en hver smak. Med egen velvære avdeling, trives gjerne de voksne like godt som barna.


Lengde:km en vei. Gaustatoppen til fots, er beste løype fra Stavsro. Tid: time en vei. Eldstemann har vært med på flere fjellturer, og nå ville yngstemann også bli med.

Siden han er relativt ung og har ingen erfaring, samt har litt lett for å gi opp – så ville jeg legge opp til en ganske enkel tur, men som også ville gi følelsen av å bestige et stort fjell. Turistforeningen har valgt ut ti ruter som de mener passer for barn som vil. I området finner du noen av turistforeningens vakreste turstier, allside langrennsløyper, alpint anlegg, spektakulære Gaustabanen, variert overnattings tilbu barer og restauranter.


Vi hadde en fantastisk tur og fikk strålende sol når vi kom opp til toppen! Parkett på gulv og malte overflater på vegger og tak. De er utstyrt med flatskjerm TV, TV-kanaler, sittegruppe, skrivepult og stol, samt garderobeskap. God service, veldig hyggelig betjening, god middag og frokost.


Badet på rommet var litt lite. Fin balkong med sittegrupper. Kort avstand til fjellvann for bading, kanotur eller lignende.


I det hele tatt kort avstand til FJELLET for turer passende for alle kategorier. Vi anbefaler å følge med på værmeldingen før man begir seg ut på en topptur. Været skifter fort i høyfjellet.


Da kom ideen om å gjøre som kraftutbyggerne, og bore seg vei i en tunnel inne i fjellet. Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell.

Stien opp er bred og tydelig, og turen tar ca time en vei. Hytta er utvidet og fornyet innvendig de siste årene, blant annet med en ny kafé. Bo midt i sentrum av Gausta med nærhet til alle fasiliteter, skisenter og afterski i vinterferien.


Utenfor hotellrommet ligger også milevis med nypreppede langrennspor å venter på å bli utforsket. Her kan du og gå på toalettet om du har med deg en femmer. Slik kommer du til. Vi som gikk med Mira brukte timer og minutter opp, og rett i overkant av to timer ned. Med mindre barna er veldig turvante, tror jeg ikke jeg ville tatt med meg mindre barn opp.


Sofia og venninnen, begge år, imponerte stort. De gikk raskt, lett og ledig. Stupbratt og bare steiner. Uforsvarlig å sende folk ned det. Vi gikk ned der med et barn og en liten hund.


Den turen er ikke merket som rute på kartene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg